Jak ustawić aparat zapłonowy? Problem rozwiązany!!!
Strona 1 z 1
Witam. mam poważny problem. Wziąłem sie samodzielnie za wymiane termostatu i paska alternatora. Nie umialem dojsc do termostatu bez wyciagania palca rozdzielacza a musialem dokladnie poogladac poniewaz gdzies mi tam uciekal plyn. gdy palec byl wyciagniety i plyn sobie sciekal do konca wzialem sie za zakladanie paska alternatora.....mialem problem z zalozeniem i z wlasnej glupoty i co najwazniejsze z braku doswiadczenia zaczalem kręcic kołem na który mial byc zalozony pasek (to większe) i sie feeesss poprzestawialo. nIE PAMIETAM ILE RAZY KRECILEM I W KTORE STRONY. Silnik nawet nie pierdnie tylko kreci, kreci i nic. co mam w tym wypadku zrobic???PROSZE POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano 20 gru 2008, 18:38 przez sasiadxp, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 3 maja 2008, 23:59
- Auto: 626 Coupe 2.0
nacięcie na kole pasowym ustaw na ok.5 na skali w obudowie rozrzadu a aparat zaloz tak aby dawal iskre na 1szy cylinder.
-
waldii
sasiadxp napisał(a):jak ustawic aparat zeby dawal iskre na pierwszy cylinder?
pierwszy to ten od strony rozrzadu.Lecisz po kablu wysokiego napiecia i patrzysz,w ktorym miejscu do kopulki wchodzi.Odpowiednio palec rozdzielacza ustawiasz na ten cylinder i wkladasz.A kolo pasowe to te najwieksze na dole silnika.Masz na nim wskaznik,takie male wycięcie.Skale masz na plastikowej obudowie paska rozrzadu.Maske otwiera sie od przodu,przod jest tak gdzie lepiej swiatla swieca,siwatla wlacza sie przy kierownicy,kierownica to to cos okraglego......... Dasz rade
-
waldii
Zdejmujesz obudowe od rozrzadu na kole masz numery cylindrów ustaw zgodznie ze znakiem na obudowie pozycje 1 cylindra. Pozniej ustawiasz palec rozdzielacza na na iskre 1 cylindra (znaki na kopółce). Jak zagada precyzyjniej ustawiasz cały aparat
qbass przepraszam, brak czasu, nastepnym razem sie poprawie. Problem rozwiązany, waldii dziekuję bardzo za szybką pomoc ogromnie mi pomogles, zagadal za pierwszym razem, nie wiem czy mialem fuksa czy co ale ustawilem kolo pasowe, palec na pierwszy cylinder i gra gitara. Dzięki tez za objasnienie jak sie otwiera maske, gdzie sa swiatla i gdzie sie je wlacza bez tego niedalbym sobie rady:] hehe!Dzieki wielkie i moge dalej smigac:D:D
- Od: 3 maja 2008, 23:59
- Auto: 626 Coupe 2.0
sasiadxp napisał(a):Problem rozwiązany, waldii dziekuję bardzo za szybką pomoc ogromnie mi pomogles, zagadal za pierwszym razem
prosze bardzo
sasiadxp napisał(a):Dzięki tez za objasnienie jak sie otwiera maske, gdzie sa swiatla i gdzie sie je wlacza bez tego niedalbym sobie rady

-
waldii
Strona 1 z 1