Przepustnica do silnika FE
Strona 1 z 1
Czy silnik 2.0i z oznaczeniem FE6E jest silnikiem 16V ?
nic wizualnie nie wskazuje ze jest DOHC
mam go razem ze skrzynia automatyczna a z instrukcji obslugi nie
wynika ze byla taka kombinacja, jest pozycja 2,0i-Motor ale nie pisze ilu zaworowa
tak przy okazji czy ten silnik ma 'wspolna' przepustnice z silnikiem FE6F lub innym z GD ?
nic wizualnie nie wskazuje ze jest DOHC
mam go razem ze skrzynia automatyczna a z instrukcji obslugi nie
wynika ze byla taka kombinacja, jest pozycja 2,0i-Motor ale nie pisze ilu zaworowa
tak przy okazji czy ten silnik ma 'wspolna' przepustnice z silnikiem FE6F lub innym z GD ?
Ostatnio edytowano 14 sie 2008, 12:49 przez jazzzy, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 31 sty 2006, 00:43
berserk5 napisał(a):zapodaj zdjecie to ci na pewno powiem bo sam mam 2 silniki i pozostałe naprawiałem juz.A do ksiazki nie chce mi sie siegac patrzec na oznaczenie silnika.
teraz juz jest ciemno ale jutro wrzuce co pod maska siedzi,
czy po samym zdjeciu ogolnym bedziesz wiedzial czy sfotografowac ci cos dokladnie ?
berserk5 napisał(a):Ogólnie silnik
Ale od razu ci powiem ze jezeli masz 2.0i to albo masz 8v albo 12v .16 v były montowane w 2 wałkowych.Jezeli chozi ci o wersje GD
tak tez mi sie wydawalo ale pewnosci nie ma sie nigdy
najwazniejsza sprawa dla mnie to teraz fakt czy przepustnica od 6F podejdzie do 6E
berserk5 napisał(a):Chodzi ci o przepustnice powietrza oczywiscie?
chodzi mi o caly kompletny element lacznie z elektrozaworem bo musze zamowic gdyz oska lata luzem a nie chce wtopic i zamowic cos nieodpowiedniego
mechanik mowil mi ze mam zalatwic do silnika 16V bo taki mam ale akurat nie biore za pewnik tego co twierdzi mechanik
16 V to zupełnie inny silnik. Nigdy nie kupuj od niego części
16 V ma oznaczenie FE3 lub FE3N
16 V ma oznaczenie FE3 lub FE3N
Panowie , z tego co wiem silnik FE 2.0 ( wtrysk ) 8 zaworowy ma swoją przepustnice , silnik 2.0 12v jak i 1.8 12v posiadaja gazniki 2,2 12v ( montowany w Probasach ) ma swoją – tak to widze , co prawda nie przyjezdzają juz do mnie takie modele ale jak dobrze pamietam tak to wyglada. Jak szukasz przepustnicy do 2.0 8v wtrysk to takiej szukaj. Silnik 2.0 16v jest zupełnie inną bajką .
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Panowie , z tego co wiem silnik FE 2.0 ( wtrysk ) 8 zaworowy ma swoją przepustnice
dzieki, wlasnie o to mi chodzilo
juz znalazlem tylko musze sie dogadac ze sprzedawca ze na pewno jest to co trzeba bo na to wychodzi a tak przy okazji to ciezko dostac ten element, zwlaszcza kompletny
Wiem bo kiedys tez szukałem .... ale, zawsze mozesz wymontowac Siwemujazzzy napisał(a):ciezko dostac ten element,

ups....chyba jestem w tyle ..... widze po avatarze ze widnieje tam jakas KL-ka.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):zawsze mozesz wymontowac Siwemu
tak się składa że mam na zbyciu dwie przepustnice do FE 2.0 8V
jedna nie ma śruby od wolnych obrotów, znaczy ma ale na nieoryginalnej uszczelce
jazzzy jak by co to wal na PW się jakoś dogadamy
Jaksa napisał(a):widze po avatarze ze widnieje tam jakas KL-ka
po avatarze raczej ciężko coś zobaczyć
ale jest KL'ka i nie jakaś tylko moja
Siw-y napisał(a):po avatarze raczej ciężko coś zobaczyć język
ale jest KL'ka i nie jakaś tylko moja
Siw-y się wnerwił!!
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW