Podczas jazdy zgasł silnik – luźne kable od przepływomierza
Strona 1 z 1
Witam.Miałem dziwny objaw mianowicie podczas jazdy nagle zgasł silnik i po kilkudziesięciu próbach odpalenia dopiero ponownie zaskoczył.Czy ktoś wie co jest przyczyną? (aha silnik jakoś dziwnie nierówno chodzi).Proszę o pomoc.
- Od: 28 wrz 2006, 16:07
- Auto: mazda mx6 1989 2.2 f2 v12
onek36 napisał(a):Witam.Miałem dziwny objaw mianowicie podczas jazdy nagle zgasł silnik
Sprawdz moduł wymontuj go znajduje sie w aparacie podlacz ujemny koniec miernika do gornego styku, a plusowego do dolnej aha przelącz miernik na znak dziody, dobry modul wygeneruje warosc ok 1800 zamiennik pokazuje ok 1500-1600 a padniety nie ma przejscia.
onek36 napisał(a):Czy ktoś wie co jest przyczyną? (aha silnik jakoś dziwnie nierówno chodzi)
Sprawdz kable idace od cewki do aparatu (2 kable i one ida do modulu), przy okazji sprawdz cewke podlaczona do modulu na omomierzu powinna wskazywac 2.9kOhma o ile dobrze pamietam ale grunt aby miala przejscie
Więc tak.Popierwsze jestem głupi.Po druge przewody dwa do kopułki są dobre,pokazuje mi błąd 01,17.Wodzu powiedz jeszce raz laikowi jak mam sprawdzić co jest nie tak..moduł jest w aparacie ale aparatu nie wyciągne chyba tak sobie bez zadnych ustawień...niewiem
- Od: 28 wrz 2006, 16:07
- Auto: mazda mx6 1989 2.2 f2 v12
Strona 1 z 1