W jaki sposób mozna je najprościej wymienić?? Czy jest sens szarpać się z tym samemu czy lepiej do jakiegoś mechaniora oddać wóż???
Pozdrawiam

www.mazdaspeed.pl
Nie do wszystkich modeli mazd – obecnie w ogole nie ma RIK-enów – tylko CTI a tych nie polecam.es napisał(a):W firmie hipol mozna kupic pierscienie RIK
Bodek napisał(a):Jaksa – ile np. u Ciebie taka robótka wraz z materiałem kosztuje??
Tak jak napisał Moderator , jest taka opcja jak Priv , tam mozesz wszystko napisac -zapytac.Bodek napisał(a):Jaksa – ile np. u Ciebie taka robótka wraz z materiałem kosztuje
Moze trafił na kiepską partię albo za szybko chciał wykonac tę operację ( pospiech wskazany tylko do łapania pchełskarkop napisał(a):Jedynie mechanik mi powiedzial ze uszczelniacze zaworow Tacomy mu sie rozsypaly przy zakladaniu bo byly kiepskie jakosciowo i musial kupic inne
Daje daje ale to juz inny poziom rozmów ( cenowy tez )klub3 napisał(a):Szlif nic nie daje
klub3 napisał(a):Szlif nic nie daje,ponieważ warstwa utwardzona jest stosunkowo cienka ( ścianki cylindra) a tłoki nadwymiarowe to tez inna bajka. Ale jeżeli brak jest "progów" to jest spora szansa że pierścionki załatwią problem.
klub3 napisał(a):A czy kolega uważa, że powierzchnia wału i cylindrów nie jest utwardzona? Bo stare auta można było szlifować do woli .
Jaksa napisał(a):Daje daje ale to juz inny poziom rozmów ( cenowy tez )
klub3 napisał(a):A czy kolega uważa, że powierzchnia wału i cylindrów nie jest utwardzona
280 tysiecy km fakt, zalezy jak dla kogo mozna nazwac to krotkim przebiegiemklub3 napisał(a):stosunkowo krótki przebieg po szlifie.
Tylko się cieszyc, dawno nie miałem okazji zrobic takiej naprawy , auta ktore dotarły do nas wyjezdzały z drugim silnikiem ( pomiary były tragiczne w tych przypadkach )klub3 napisał(a): silnik po remoncie nic nie wziął oleju i nie widać dymu
Ja tez ale wiesz jak to jest ...... etopirynaklub3 napisał(a):Dlatego nie dziwię się ludziom, którzy są karmieni informacjami nt. "uzdrowienia" silnika motodoktorami, ceramizerami, innymi dodatkami
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6