klub3 napisał(a):Ponieważ temat dymu powraca
... a na ten temat jest milion dwieście innych wątków nie wiem po co istnieje kolejny?
www.mazdaspeed.pl
dcc69 napisał(a): teraz kazda odpowiedz inna niz pomoc z olejem ktory i tak juz był wiele razy opisywany idzie do kosza
dcc69 napisał(a): jeszcze jedna przepychanka słowna i koniec z tym tematem
Dzięki Ci Panie.....Moderatorzedcc69 napisał(a):Koniec teraz kazda odpowiedz inna niz pomoc z olejem ktory i tak juz był wiele razy opisywany idzie do kosza.
Redoo napisał(a):ja ostatnio miałem rozkminkesprawdzam olej a tu ubytek i to tak połowa miarki
podcieło mnie to trochu dolałem za jakies 500km sprawdzam i to samo
załamka ogladałem silnik suchutki pogodziłem sie z tym i dolewałem jak baran nie przyznajac sie nikomu
az kiedys na kanale patrze na czujnik oleju a tu wyciek
buu wymieniłem i po problemie i juz po generalnym remoacie,czasem sa braki a niekoniecznie musza byc spowodowane złym stanem silnikia
Myślałem, że motorek jest jeszcze w niezłej kondycji a tu widać już końcówka dla niego
MarianK napisał(a):Mechanik z ASO mazdy w BRD gdy mu o takiej metodzie powiedzilem stwierdzil ze rownie dobrze mozna wlac plyn chamulcowy bo tez ma wlasciwosci czyszczace,ale stosujac te metody nalezaloby odkrecic katalizator wstawic kawalek rury i dopiero po przepaleniu nafty z powrotem wstawic kata bo w przeciwnym razie mozna go spalic.
MarianK napisał(a):dlaczego przy ubytku 1l oleju na 1000km silnik jak tu jeden z kolegow pisze jest suchy czy nie zostawia za soba plam po oleju w miejscach postoju
Hazu napisał(a):W każdym silniku który bierze olej jest nagar pod pierścieniami
chudy napisał(a):MarianK napisał:
dlaczego przy ubytku 1l oleju na 1000km silnik jak tu jeden z kolegow pisze jest suchy czy nie zostawia za soba plam po oleju w miejscach postoju
Ponieważ taki wyciek może się ujawniać tylko podczas pracy silnika gdy w jego wnętrzu powstaje ciśnienie spowodowane praca pompy olejowej, a w czasie postoju może być widoczne jedynie "spocenie" okolic czujnika ciśnienia oleju – to by wyjaśniało sytuację.
bazakbal napisał(a):jeżeli spala olej to dlaczego ma zostawiać gdzieś plamy?
chudy napisał(a):bazakbal przeczytaj całą wypowiedź MarianK a nie tylko cytat – w pytaniu chodziło o wyciek przy czujniku ciśnienia oleju a nie o spalanie i odpowiedź była kierowana do tego właśnie pytania
Hazu napisał(a):bazakbal – misiaczku –
Hazu napisał:
pod pierścieniam
Hazu napisał(a):W sumie jezeli ta nafta miała by uratowac silnik to na dobrą sprawę można by było ją zalać i do oleju pod korek
Może się za bardzo nie znam na rajdach, ale co ma wspólnego silnik w "cywilnym" aucie z silnikiem w aucie rajdowym?klub3 napisał(a):Tylko mazdy nie wytrzymują "cywilnej jazdy" i nie ma szans by silniki wytrzymały rajd w N-grupowym samochodzie
Zgadza się.klub3 napisał(a):Cywilne silniki np. w Ge są wybitnie mało wysilone w stosunku do Nissana, Toyoty, Hondy
Bzdura. ZUŻYTE PIERŚCIENIE TŁOKOWE TO NIE ZUŻYTY SILNIK! Je można wymienić i jedziesz dalej. Zużyty silnik chodzi jak traktor, kiepsko odpala, korbowód "wyskakuje" bokiem itd. W mojej Maździe mam 224 000 km przebiegu i zapraszam Cię jeśli chcesz posłuchać jak pracuje, choć będzie to trudne (słychać tylko cichutki szmer).klub3 napisał(a):a pomimo tego są mało trwałe
Jest prostsza odpowiedź: pierścienie!!klub3 napisał(a):A w TEMACIE : co wymienić, żeby się pozbyć dymu ?
Odpowiedź : samochód
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6