Duże spalanie – sonda lambda GD
jeszcze jedno pytanie. Jakiego rodzaju przebiegi robisz dziennie
Ja przy dojazdach do pracy (około 3 km) mam podobne spalanie i nie narzekam. Poprostu zdaje sobie sprawę że auto praktycznie nonstop pracuje na ssaniu. Jednakże przy normalnej jeździe, gdzie pokonuje kilkadziesiąt km spalanie w normie około 11 litrów na mieście, trasa w granicach 8 – 8,5
TPS (czujnik położenia przepustnicy) ma jak najbardziej wpływ na spalanie – niestety nie potrafię go ustawiać (ale poszukaj na forum – gdzies ten temat się przewinął). W MX-3 uszkodzony TPS spowodował wzrost spalania o 5 litrów
!

Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
robie raczej małe przebiegi ! ale autko paliło mniej niż teraz (przed wypadaniem zapłonów paliło mniej ) gdy pojawiła sie ta usterka zaczął palić więcej i nie wiem dlaczego ! usterka usunięta a spalanie zostało
niestety na forum opisano jak sie ustawia TPS w nowszych modelach mazd ! w tym modelu to nie przejdzie !

niestety na forum opisano jak sie ustawia TPS w nowszych modelach mazd ! w tym modelu to nie przejdzie !
- Od: 12 maja 2007, 11:26
- Auto: mazda mx6 ge kl 92 i 626 gd
dowiedziałem sie od elektryka który zajmuje się mazdami ze na kabelku sygnałowym TPS ma być około 0.5V ale czy to do końca prawda sam nie wiem
!!
. WODZU jak możesz to sprawdź ile jest u ciebie ! pozdrawiam
Postaram sie wrzucic Ci procedure regulacji TPS. Wymaga ona kilku pomiarow oraz wpiecia sie w trojprzewodowa wiazke. Zdecydowanie odradzam krecenie na pale, bez woltomierza, metody pomiarowej oraz danych regulacyjnych.
- Od: 13 sie 2004, 13:17
- Auto: 626 2,2 i GV 95, chevy s10 02
a mam jeszcze jedno pytanko
. jak włączę dużo odbiorników prądu (ogrzewanie tylnej szyby, światła, wentylator ogrzewania i wentylator chłodnicy ) to strasznie spadają mi obroty i nie wracają do 850obr/min . dopiero jak wyłączę odbiorniki prądu to wracają do normy ! potrafią spaść o 100-200 obr/min ! ładowanie jest oki już sprawdzone ! co jest przyczyna i jak temu zaradzić

a niech mi ktoś powie ile powinna palić 626 GD 2.0i 8V 90 KM??czytając wasze posty stwierdzam ,że moja pali trochę za dużo...jeżdżę głównie po mieście i spalanie utrzymuje się na poziomie 10,0 – 10,5 l/100km 
-
Gość
seremaq napisał(a):a niech mi ktoś powie ile powinna palić 626 GD 2.0i 8V 90 KM??czytając wasze posty stwierdzam ,że moja pali trochę za dużo...jeżdżę głównie po mieście i spalanie utrzymuje się na poziomie 10,0 – 10,5 l/100km
z tym silnikiem to i tak niezle
ja mam kombi i ponizej 13 w miescie jeszcze nie udalo mi sie zejsc
a w trasie to mialem niecale 8
uuuuuuuuuuuu tzn. ,że z moją mazdą nie jest jeszcze tak źle??
ja robiłem już cuda, próbowałem jeździć bardzo oszczędnie....ale rezultat jest taki, że czy jeżdżę jak emeryt czy dosyć dynamicznie i tak pali 10 litrów w mieście
ja robiłem już cuda, próbowałem jeździć bardzo oszczędnie....ale rezultat jest taki, że czy jeżdżę jak emeryt czy dosyć dynamicznie i tak pali 10 litrów w mieście
-
Gość
jakby moja mazda paliła 10l gazu to byłbym szczęśliwym człowiekiem!!niestety poki co nie posiadam instalacji i przejechanie 100 km kosztuje mnie obecnie około 50 zł. 
-
Gość
mi pali gazu 15 litrow po miescie nie zaleznie od stylu jazdy...za to PB pakli mi przy zwyklej jezdzie po miescie 8,5 litra...a gaz po regulacji i co ja moge zrobic
:|
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24