Komputer. ECU – nie działa

Postprzez nieletni91 » 21 lut 2008, 14:52

odnalazlem zrudlo mojego problemu ... mianowicie oddalem auto do elektryka bo sam nie moglem sie uporac z problemem (takie uslugi w angli sa drOOOgie) ... elektryk 2 godzinki pogrzebal w moim autku i znalazl usterke mimo to szukal nastepnej lecz nie bylo zadnej czyli jest jedna ... padl komputer, modul sterujacy silnikiem i teras mam pytanie bo nie moge tu takiego kompa znalesc a wiem ze podchodzi od mitsubish (na komputerze do mazdy jest znaczek tej wlasnie marki) czy moze ktos wie do jakiego modelu mitsubishi komputera mam szukac?? prosze o pomoc

z gury dziekuje panom za pomoc
co tu zrobic zeby nic nie zrobic a zeby dzialalo :D
Początkujący

Od: 23 paź 2007, 20:46

Postprzez Siw-y » 21 lut 2008, 16:16

prawdopodobnie chodzi Ci o moduł znajdujący się w aparacie zapłonowym
jest to moduł mitsubishi o oznaczeniu J117

Obrazek
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez nieletni91 » 3 mar 2008, 00:55

dzieki ale to nie o to mi chodzi ... pszepraszam slabo to opisalem to moja wina, jest to taka "puszka" gdzies pod deska ktura padla nazywa sie "ECU" tak mi elektryk powiedzial

tak to mniej wiecej wyglada http://www.taipeitradeshows.com.tw/down ... 6/FS38.jpg
co tu zrobic zeby nic nie zrobic a zeby dzialalo :D
Początkujący

Od: 23 paź 2007, 20:46

Postprzez Waluś » 4 mar 2008, 00:25

uuu fiu fiu fiu, a co ty biedaku zrobiłeś że zdechło ci ECU ??

poszukaj na allegro szrotów na części i kup ten od 2,2. Rocznikowo sie nie różniły czyli istotne aby było od 2,2 (GD, GV) Tylko nie kup od 2,2 turbo :P\
Poszukaj jakiegos człeka co sprzedaje na części jedno auto, wtedy wykorzystując niewiedzę sprzedającego wyrwiesz kompa za groszę <lol>
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach