Kupiłem Mazde 626 coupe 2.2i z 90 roku, musze zrobic przegląd a nie mogę znaleźć numeru silnika, proszę o pomoc – mozliwie dokładne wskazówki gdzie go szukać pozdr adam
Stań na przeciwko silnika.Patrz w lewo. Między obudową paska rozrządu,a ostatnią świecą,w miejscu gdzie głowica łączy się z blokiem,jest wystająca z bloku "stopka".Na tej stopce powinien być nr silnika.Bywa,że jest częściowo zasłonięty wystającą w tym miejscu uszczelką głowicy.Często też jest zasyfiony co czyni go niewidocznym.Oczyść to miejsce.Powinien się pojawić. .Pozdr.
Wiecie moze czy numer silnika na 2 litrowych dieslach GC znajduje sie tylko w jednym miejscu, czy jest ich kilka? Jesli tak to gdzie?
Przepraszam z gory jak gdziws o tym bylo, ale kopalem i kopalem w tym forum i znalezc sie mi nie udalo...
U mnie numer silnika był dokładnie w miejscu gdzie zaznaczono w instrukcji , ale w warsztacie nie mogli go ustalić. Dopiero szmata szczotka i benzyna poradziły sobie i numer się wyłonił – może masz taki sam problem. POWODZENIA