Za niskie obroty po rozruchu – gaźnik
Strona 1 z 1
Witam.Mam problem tego typu że po odpaleniu zimnego silnika obroty mam na poziomie 500-550 na min.a powinny być 850-900.Dodam że regulacja składu mieszanki i uchylenia przepustnicy niewiele daje.Dopiero jak silnik się rozgrzeje podnoszą się do 1000-1100 obr/min.Może ktoś wie jak temu zaradzić?[/b]
- Od: 30 lis 2006, 23:54
- Auto: 626GD 2.0 8V,Probe 2.0 16v FS
fazi napisał(a):a powinny być 850-900
to jest wartość prawidłowa dla ciepłego silnika
fazi napisał(a):Dopiero jak silnik się rozgrzeje podnoszą się do 1000-1100 obr/min
a to jest zdecydowanie za wysoko jak na bieg jałowy
Masz uszkodzony hmmm nie wiem jak to nazwać – urządzenie odpowiadające za ssanie w silniku lub co bardziej prawdopodobne walnięty czujnik temperatury odpowiadający za podawanie wartości temperatury dla komputer
Tak mi sie wydaje
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Waluś napisał(a): czujnik temperatury odpowiadający za podawanie wartości temperatury dla komputer
A w którym miejscu może być taki czujnik?Poza tym wątpię w to że jest u mnie jakiś komp,przynajmniej nic takiego nie zauważyłem pod maską.
tyu masz gaźnik czy wtrysk
komp nie jest pod maską tylko pod radiem w środka czujnik siedzi na obudowie termostatu taki najmniejszy dwupinowy
komp nie jest pod maską tylko pod radiem w środka czujnik siedzi na obudowie termostatu taki najmniejszy dwupinowy
to nie masz kompa 
a wogóle wyciągasz to sssanie jak odpalasz
może któraśdysza sie przypchała, albo coś się obluzowało 
Wyciągam bo bez ciężko jest z odpalaniem.Nawet jeśli temperatury są typowo letnie to obroty są takie same.Proponujesz czyszczenie gaźnika?A gdyby był nieszczelny to ma jakiś wpływ?Bo zauważyłem że na łaczeniach jest delikatnie wilgotny.
jeśli jest nieszczelny to napewno ma to znaczenie, choć nie wiem czy akurat w tak dużym stopniu ale napewno ma.
Strona 1 z 1