Czy u mnie filtr paliwa to coś takiego białego co wygląda jak hankiel dla krasnala z napisem Mazda
Ciekawy jestem tylko, bo raczej nie częstoi oużywam PB
www.mazdaspeed.pl
Praktycznie we wszystkich Mazdach ( tylko Xedos9 ma w bagazniku ) filtr paliwa jest pod maską .... to Ja już nie wiem jaki panowie macie problem .... Co to za fachowcy ? Filtr paliwa nie jest iglą....heh.... Jakies sobie żarty robicie co??Jeden z mechaników któremu zleciłem wymianę filtra paliwa w 323 F 1,5 BA skapitulował musiałem szukać drugiego hehehhe
Hmmm, a jak ktoś tak na "cepa" po najmniejszej lini oporu zmieni – w sensie nie zaleje filtra coś się może stać Nie zamontowałem jeszcze nowej pompy, więc nic straconego – mogę jeszcze to poprawić
Pomocna dłoń..... Dzięki Jaksa, staram się

Melon napisał(a):mandini napisał(a):jaksa moze pomozesz koledze z forum a nie bedziesz sie zbijal z biadka. powiedz mi gdzie on jest please:)
Dołączam sie do tej prośby- powiedz

Wszystko już jasne tylko jeszcze kwesta napełnienia układu – wlać np strzykawką paliwo do filtra i założyć wezyk czy gdzieś jeszcze "bliżej wtryskiwaczy wpuscic tej benzynki?
Sam się napelni gdy pompa poda paliwo ..... to jest moment.Wszystko już jasne tylko jeszcze kwesta napełnienia układu – wlać np strzykawką paliwo do filtra i założyć wezyk czy gdzieś jeszcze "bliżej wtryskiwaczy wpuscic tej benzynki?
No tez mi się tak wydaje – nieraz paliwa braknie człek kręci jak głupi i po chwili w głowie mu pika ze to moze "susza" w baku. Jakby wtryskiwacze maiły sie popsuc przez to juz niejeden musiałby je wymieniać
Nie próbowałem bez napełniania układu, ale jak Jaksa mówi że bez napełniania układu i tak zapali szybko to tak jest!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6