Aby odkleić lustro pomogłem sobie suszarką rozgrzewając całość do kilkudziesięciu stopni – lustro wyjąłem z elastycznego już stelażu.
Folia grzewcza. Cena 8 PLN na allegro. Przykleja się ja jak nalepkę.
Po zamontowaniu – lewe lustro mam oryginalne i tam nie było problemów z przeprowadzeniem kabli.
W taki bestialski sposób tylko mogłem przeprowadzić kabel – lustro jest sterowane linkami a nie cięgnami i nie ma miejsca by przeprowadzić kabel wewnątrz. Na szczęście kable są od dołu więc zupełnie nie widoczne.
Następnie prowadziłem kable – przez drzwi bez problemu. Zastanawiałem się tylko gdzie podłączyć. I popełniłem błąd – miernikiem zmierzyłem, ze na przełączniku ogrzewania szyby pojawia się +12V.
Przeprowadzanie po stronie pasażera.
W efekcie spaliłem automat do sterowania ogrzewania tylnej szyby. Otóż okazało się ze to nie jest +12V, lecz +12 jest na innym styku a tam gdzie się pojawiał sygnał, to była masa. Sterowanie masą – to zasilenie przekaźnika małym prądem z tranzystora. A ja podłączyłem tam grzejniki2x15W w efekcie zadymił mi się układ
Pudełko z napisem Unit TIMER GR28 to sterownik centralnego zamka.
Przekaznik swiateł stop Oraz nieznane 2 przekaźniki.
Ta puszka na górze to też zagadka. Podgrzewane lustra działają super. Ostatecznie podłączylem je na stałe pod zapłon. LAtem najwyżej odłącze. NIestety poszukuje włącznika ogrzewania tylnej szyby.