Jaki rozmiar wycieraczek plaskich ?
Strona 1 z 1
Ze strony Motguma (bo takie plaskie chce kupic) wychodzi ze polecaja
626 87 ÷ 91 L 480 P 480
91 ÷ 97 L 530 P 480
ja jednak mam wrazenie ze zawsze mialem jakies dluzsze i teraz sam juz nie wiem jakie producent przewidzial bo w instrukcji do GD nie moge sie tego doszukac a niepotrzebnie nie chce przeplacac za zbyt dlugie
626 87 ÷ 91 L 480 P 480
91 ÷ 97 L 530 P 480
ja jednak mam wrazenie ze zawsze mialem jakies dluzsze i teraz sam juz nie wiem jakie producent przewidzial bo w instrukcji do GD nie moge sie tego doszukac a niepotrzebnie nie chce przeplacac za zbyt dlugie
- Od: 31 sty 2006, 00:43
Z tego co wiem to powinny być 48cm.
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
48 cm. Obie takie same.
Waluś napisał(a):48 cm. Obie takie same.
na lewą mam 53, a prawą 48 i jest oki
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
lewa może być dłuższa, ale bez przesady co by dachy nie wycierała, ale prawa powinna mieć fabryczne 48 bo i tak nie przylgnie cała płaszczyzną do szyby (prawy dolny róg)
Właśnie, może 51 cm? Też muszę wymienić, na razie mam jakieś krótkie jak w Polonezie 
mam obie 51 cm lepsze od 48 bo więcej zbierają, ale normlane przy prędkości powyżej 120 odrywają się od szyby... może mniejsze by się trzymały, natomiast nie ma tego problemu przy wycieraczkach AeroTwin Boscha
przy 170 przylegały, przy 190 zaczęły miejscami odchodzić, ale to i tak nieźle;)
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
Ale nie wystają za obrys szyby w żadnej pozycji? Ja mam chyba obydwie 48-centymetrowe i dziś się przeglądam – sporo jeszcze luzu 
51 nie będzie wystawać. Może natomiast nie dociskać prawa w prawym dolnym rogu szyby, bo tam się szyba załamuje (w okolicach naklejki z nr rej)
Natomiast Lewa 51 też będzie hulać, ale może uderzać o uszczelką w górnej krawędzi z lewej strony. Choć miałem kiedyś nawet 52 cm ale to już za bogato było, bo przy 100 km/h nawet spojlerek nie był w stanie docisnąć ją do szyby i wycieraczka praktycznie przestawała zbierać wodę przy podnoszeniu się do góry.
Natomiast Lewa 51 też będzie hulać, ale może uderzać o uszczelką w górnej krawędzi z lewej strony. Choć miałem kiedyś nawet 52 cm ale to już za bogato było, bo przy 100 km/h nawet spojlerek nie był w stanie docisnąć ją do szyby i wycieraczka praktycznie przestawała zbierać wodę przy podnoszeniu się do góry.
Racja, przyjrzałem się drugi raz i już 48-ka jest na granicy krawędzi lewej szyby. Co za dyskusja o wycieraczkach 
Globy napisał(a):Co za dyskusja o wycieraczkach
no w końcu to jeden z ważniejszych elementów na aucie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
czas na podsumowanie :
motgumy plaskie sa do chrzanu w GD, wykonanie badziewne, niby jakies uniwersalne uchwyty ale wszystko zle spasowane i generalnie smierdzi taniocha co wiecej lewa zaczela smuzyc (chociaz to moze wina docisku u mnie) i teraz juz doszlo do tego ze na tej wysokosci na jakiej mam oczy nie zbiera ale rozmazuje przez co juz mnie totalnie to wkurza i jade kupic inne, Gladysek ma obnizke na Bosha wiec moze sie skusze
motgumy plaskie sa do chrzanu w GD, wykonanie badziewne, niby jakies uniwersalne uchwyty ale wszystko zle spasowane i generalnie smierdzi taniocha co wiecej lewa zaczela smuzyc (chociaz to moze wina docisku u mnie) i teraz juz doszlo do tego ze na tej wysokosci na jakiej mam oczy nie zbiera ale rozmazuje przez co juz mnie totalnie to wkurza i jade kupic inne, Gladysek ma obnizke na Bosha wiec moze sie skusze
- Od: 31 sty 2006, 00:43
ostatni komplet w GD jaki miałem to były Bosh'e ze spojlerkiem (w MX nie było go w standardzie na ramieniu) Były to jakieś lepsze bo zapłaciłem za nie coś koło 100 PLN i nie żałowałem. Naprawdę się sprawdziły i w porównaniu do innych, nawet bosha naprawdę dużo lepiej zbierały nawet pod górę
Do ducata ostatnio wziąłem na stacji paliw takie po 12 zł za sztukę. Po 2 miechach zaczęły skakać po szybie jak zajączki do tego odgłos jaki przy tym wydawały to jakaś pomyłka. Ogólnie zakupy taniego badziewia to strata kasy i nerwów.
Do ducata ostatnio wziąłem na stacji paliw takie po 12 zł za sztukę. Po 2 miechach zaczęły skakać po szybie jak zajączki do tego odgłos jaki przy tym wydawały to jakaś pomyłka. Ogólnie zakupy taniego badziewia to strata kasy i nerwów.
Strona 1 z 1