Podnoszenie, opuszczanie szyb nie działa – czyszczenie przełącznika
Strona 1 z 1
Nie orientuje się ktoś czy przełączniki(pulpit kierowcy i pasażera) opuszczania szyb, konkretnie przedniej od strony pasażera działają niezależnie od siebie czy muszą być oba sprawne..chodzi o to że nie wiem czy nie mam któregoś uszkodzonego bo nie działa mi podnoszenie tej szyby.Jeśli ktoś wie to proszę o informację, ewentualnie jak ktoś może to niech wyjmie wtyczkę z jednego z przełącznika i spróbuje drugim opuścić i podnieść:) Proszę o szybką odpowiedź bo nie wiem czy kupić te przełączniki, bo znalazłem w dobrej cenie.
- Od: 19 lip 2006, 20:14
- Auto: Mazda 626 GD 2.2i 12V
Sprawa wyglada tak, jak wypniesz przełącznik ten od pasażera to u kierowcy tez już nie nie będzie działać co nie oznacza, że jak przełącznik od pasażera będzie zepsuty to od kierowcy też nie będzie działać.
Miałem kiedyś taką sytuację, że jeden z przełączników nie podnosił szyby a u kierowcy się dało
ostatnio niestey miałem identyczną sytuacje jak u Ciebie że oba nie chciały podnieść szyby, rozebrałem tapicerke i okazało się, że poprostu kabelki na stykach się poluzowały poprawiłem i się zamkneło 
Miałem kiedyś taką sytuację, że jeden z przełączników nie podnosił szyby a u kierowcy się dało
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 22 gru 2007, 00:55
- Auto: MX-3 1.6 16V 96r. + LPG
gxs5 napisał(a):nie działa mi podnoszenie tej szyby.
Kolego polecam rozebranie przełącznika i wyczyszczenie styków i nie ma potrzeby kupowania nowego przełącznika. Pozdrawiam !
niestey miałem identyczną sytuacje jak u Ciebie że oba nie chciały podnieść szyby, rozebrałem tapicerke i okazało się, że poprostu kabelki na stykach się poluzowały poprawiłem i się zamkneło
niestety u mnie to nie pomaga, też przeczyściłem i dalej nic...
Kolego polecam rozebranie przełącznika i wyczyszczenie styków
Hmmm...próbowałem go rozebrać ale mi się nie udało, spróbuję jeszcze raz...
- Od: 19 lip 2006, 20:14
- Auto: Mazda 626 GD 2.2i 12V
Strona 1 z 1