Montaż pasów bezpieczeństwa – tył cupe
Strona 1 z 1
Chciałbym zapytać, o miejsca mocowania pasów tylnych, ewentualnie o to, czy należy coś demontować, przycinać (boczny plastik w bagażniku), żeby je założyć? W mojej maździe (GD) nie było w oryginale pasów, stąd trudno mi znaleźć punkty mocowania (pomijam mocowanie pasków z zaciskami pod kanapą – z tymi nie ma najmniejszego problemu). Jeśli ktoś mógłby podesłać mi na maila lub forum foto ze swojej, byłbym wdzięczny, bo nie mam gdzie podejrzeć. Pozdrawiam all Mazdowiczów.
Ostatnio edytowano 1 kwi 2008, 16:52 przez ummagumma, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 24 sie 2006, 19:19
- Auto: 626 2.0 D GD 89r.
No jak, drodzy Forumowicze, nie ma chętnych do pomocy?
Proszę o info, gdzie są punkty mocowania napinaczy? (z tego, co wiem, różne półki mają różne otwory na pasy i stąd mogą być w różnych miejscach), czy kołowrotki da się zamontować bez demontażu pokrywy bagażnika (u mnie nie mogę ich przecisnąć – są różne w różnych 626 GD?), gdzie są punkty mocowania tapicerki, żeby przy zdjęciu (trzeba ją w ogóle ściągać?) jej nie poniszczyć, czy trzeba wycinać boki plastiku w bagażniku, żeby umocować kołowrotki?
Proszę o odpowiedzi na powyższe pytania. Szczytem marzeń byłoby podesłanie na prywata zdjęć z punktaki mocowania.
Pozdrawiam i oczekuję pomocy u Ziomali Mazdowiczów!
Proszę o info, gdzie są punkty mocowania napinaczy? (z tego, co wiem, różne półki mają różne otwory na pasy i stąd mogą być w różnych miejscach), czy kołowrotki da się zamontować bez demontażu pokrywy bagażnika (u mnie nie mogę ich przecisnąć – są różne w różnych 626 GD?), gdzie są punkty mocowania tapicerki, żeby przy zdjęciu (trzeba ją w ogóle ściągać?) jej nie poniszczyć, czy trzeba wycinać boki plastiku w bagażniku, żeby umocować kołowrotki?
Proszę o odpowiedzi na powyższe pytania. Szczytem marzeń byłoby podesłanie na prywata zdjęć z punktaki mocowania.
Pozdrawiam i oczekuję pomocy u Ziomali Mazdowiczów!
- Od: 24 sie 2006, 19:19
- Auto: 626 2.0 D GD 89r.
Tak to wygląda w środku:
Widok z bagażnika, całe to czarne urządzenie to jest zwijacz do pasów(czy jak to się tam nazywa) a strzałką zaznaczyłem mijesce którędy pasy wcodzą do niego
A tu widok z dalszej perspektywy aby łatwiej skojarzyć miejsce montowania, kółeczkiem zaznaczony jest zwijacz do pasów.
z drugiej strony sytuacja jest identyczna.
(żeby nie było, że fotki za małe, to sa miniaturki po kliknieciu robią sie o wiele więkrze
)
Widok z bagażnika, całe to czarne urządzenie to jest zwijacz do pasów(czy jak to się tam nazywa) a strzałką zaznaczyłem mijesce którędy pasy wcodzą do niego
A tu widok z dalszej perspektywy aby łatwiej skojarzyć miejsce montowania, kółeczkiem zaznaczony jest zwijacz do pasów.
z drugiej strony sytuacja jest identyczna.
(żeby nie było, że fotki za małe, to sa miniaturki po kliknieciu robią sie o wiele więkrze
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 22 gru 2007, 00:55
- Auto: MX-3 1.6 16V 96r. + LPG
Strona 1 z 1