Antena elektryczna – problemy, pytania GD
Strona 1 z 1
No właśnie, chodzi raczej o jakieś sklepy poza serwisowe. Mój się złamał w 2 miejscach, narazie posztukowałem ale nie wiem na jak długoto starczy.
Waluś ja też tak walczyłem o ori antenę. Ale w końcu połamała się cholera jedna i kupiłem jakąś "no name" chyba włoską za 130zetów (cała kompletna). Dwa lata użytkowania + ostatnie wielkie mrozy i mogę powiedzieć że zapomniałem co to problemy z elektr. anteną.
Zawsze działa (cicho i szybko)
Zawsze działa (cicho i szybko)
Waluś napisał(a):No właśnie, chodzi raczej o jakieś sklepy poza serwisowe. Mój się złamał w 2 miejscach, narazie posztukowałem ale nie wiem na jak długoto starczy.
Tak, razem z masztem anteny i raczej tylko w ASO. Cena prawdopodobnie zblizona do tego co podal Grzyby za niezlej jakosci uniwersalny zamiennik.
the right man in the wrong place...
Grzyby napisał(a):Ale w końcu połamała się cholera jedna i kupiłem jakąś "no name" chyba włoską za 130zetów
Tak tylko że moje jest w słupku a nie na błotniku. A tak swoją drogą to mam kompletną sprawną od Proba i jak bym chciał wiercić dziury w blasze to już dawno by tam była zamontowana
tco_tm napisał(a):moze w KII
a so to
Witam, wczoraj zauważyłem w mojej MADZI ze pod siedzeniem pasażera jest jakaś skrzynka. sprawdziłem w necie i okazało eis ze to wzmacniacz z głośnikiem ale nie działa. jest ktoś u kogo działa? co zrobić żeby zadziałał?
- Od: 23 lut 2011, 13:01
- Auto: 626 GD 2.2 12V LX F2 115 KM 90r USA + LPG
Witam, wczoraj zauważyłem w mojej MADZI ze pod siedzeniem pasażera jest jakaś skrzynka. sprawdziłem w necie i okazało sie ze to wzmacniacz z głośnikiem ale nie działa. jest ktoś u kogo działa? co zrobić żeby zadziałał?
hej, nie wydaje mi się, żeby to był wmacniacz, prędzej jakis komputer od wspomagania progresywnego, ABSu, czy innych ulepszeń, a jak to jest wmacniacz to zanieś do punktu naprawy RTV, na pewno pomogą!
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
subwoofer działa kiedy włączona jest stacyjka i pojawia się napięcie sterujące na antenę automatyczną
w kostkach radia jest to często niebieski kabelek
nie pamiętam tylko czy bierze sygnał z tylnych czy przednich głośników
w kostkach radia jest to często niebieski kabelek
nie pamiętam tylko czy bierze sygnał z tylnych czy przednich głośników
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
u mnie wszystkie kabelki z kostki od radia są podłączone,sprawdzałem dzisiaj ,a i żaden kabelek nie jest luźny z kabli które idą do radia. odkręciłem dzisiaj to pudełko,rozebrałem i głośnik działa jak podepnę go pod tylne głośniki,widocznie płytka jest uszkodzona. a i jeszcze jedno,antena mi się nie wysuwa chociaż silniczek działa bo go słychać jak pracuje. jutro jak znajdę czas to dostane się do niego,jest schowany za nadkolem wiec trochę roboty mnie czeka. dzięki za odpowiedzi i porady.
Wrzuć parę fotek tego "cuda", spisz napisy z niego a wówczas będziemy coś myśleć.
Tak na odległość to co najwyżej z fusów można wróżyć
Tak na odległość to co najwyżej z fusów można wróżyć
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
na 99% płytka jest dobra, ciężko jest ją uszkodzić o ile samochód się nie topił
stawiam na brak zasilania i sterowania po podłączeniu niefabrycznego radia
poszukam to wrzucę tu opis końcówek gdzie co powinno być podłączone to sobie sprawdzisz
stawiam na brak zasilania i sterowania po podłączeniu niefabrycznego radia
poszukam to wrzucę tu opis końcówek gdzie co powinno być podłączone to sobie sprawdzisz
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
roofoos ty masz antene w przednim słupku 
jeśli tak to sobie odpuść. Dobranie się do niej to cały dzień roboty a i juz ci powiem że masz urwany pasek i nigdzie nie dostaniesz paska takiej długości
Dobranie się do anteny to demontaż skrzynki bezpieczników i wielu innych części instalacji w okolicy, nie warty efektu.
mam gdzies schemat zasilania radia z subwooferem pasywnym. Ale sorka nie mam czasu teraz tego szukać, może bliżej maja znajdę trochę czasu![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
jeśli tak to sobie odpuść. Dobranie się do niej to cały dzień roboty a i juz ci powiem że masz urwany pasek i nigdzie nie dostaniesz paska takiej długości
mam gdzies schemat zasilania radia z subwooferem pasywnym. Ale sorka nie mam czasu teraz tego szukać, może bliżej maja znajdę trochę czasu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
O coś mi się przypomniało:
proszę
http://mx6.greennet.org.pl/service/antena.html
podaj mi na PW meila to ci cos podeśle
proszę
http://mx6.greennet.org.pl/service/antena.html
podaj mi na PW meila to ci cos podeśle
A to ciekawostka nie wiedziałem nawet ze GD miało automatycznie wysuwane anteny,czy może mi ktoś powiedzieć czym charakteryzuje sie taka automatycznie wysuwana antena? tzn po czym rozpoznać czy u mnie taka funkcja istnieje,
Z góry dzieki i pozdrawiam.
Z góry dzieki i pozdrawiam.
- Od: 16 cze 2011, 10:31
- Auto: Mazda 626 GD 1990 2,0i 12V
Strona 1 z 1