Mam pytanko czy w tej Mazdzie 626 GD klosze w reflektorach sa na zatrzaski czy tez klejone. chciałem załozyc diody w postojówki ( pasek z 4 diodami ) oraz zmienic kostke na ceramiczna i wymienic zarówki H4 na 100/90W.I pytanie czy wytrzyma kabelek
Reflektoty sa klejone czy na zatrzaski
Strona 1 z 1
Witam
Mam pytanko czy w tej Mazdzie 626 GD klosze w reflektorach sa na zatrzaski czy tez klejone. chciałem załozyc diody w postojówki ( pasek z 4 diodami ) oraz zmienic kostke na ceramiczna i wymienic zarówki H4 na 100/90W.I pytanie czy wytrzyma kabelek
. Na pewno napiecie spadnie dla tego tez bede chciał wymieniac wszytkie żarówki na diodowe.
Pozdrawiam Posiadaczy Mazd yooooouuuuu 
- Od: 12 cze 2006, 13:41
- Auto: Mazda 626 GD 4WD 2,2 i B+G
ja mam klejone (mam również GD) 
lubię tą swoją babcię, ale GD lepsiejsza :)
Są do odpinania, a dodatkowo szkło jest klejone.
Miejsce klejenia trzeba z czuciem podgrzać suszarką lub opalarką i powoli podważać szkło.
Niektórzy gotują reflektor w garze i tez podobno ładnie schodzi.
Generalnie sposobów jest kilka i można o nich poczytać w necie.
pzdr
Miejsce klejenia trzeba z czuciem podgrzać suszarką lub opalarką i powoli podważać szkło.
Niektórzy gotują reflektor w garze i tez podobno ładnie schodzi.
Generalnie sposobów jest kilka i można o nich poczytać w necie.
pzdr
- Od: 19 maja 2007, 13:36
- Auto: 626 Coupe GD GT '91r. 2,0 16V
modzik dzieki piekne za info własnie o to mi chodziło
. Mam nadzieje ze mi szkło nie strezli. Chc szukałem informacji na ten temat w necie i nie znalazłem nic :/. Może zle szukałem.Jeszcze raz dzieki. Jka zrobie dodam foto na ten temat. 
Śmieje sie
. Wiem na jakiej zasadzie działa mikrofalówka ( sama nazwa mówi za siebie ).
. Bede próbował podgrzac opalarka bo bede to robił w garazu bo nie mam tam piekarnika
.A tym bardziej kuchni zadnej polowej aby robic zupe z reflektora
.
Idź do usłużnej samotnej sąsiadki z piekarnikiem, jak nagrzeje to samo się rozejdzie
Poważnie to piekarnik najlepszy, włożyć trzeba do zimnego i dopiero grzanie włączyć, unikniesz miejscowych naprężeń i ryzyka pęknięć

Poważnie to piekarnik najlepszy, włożyć trzeba do zimnego i dopiero grzanie włączyć, unikniesz miejscowych naprężeń i ryzyka pęknięć

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
zamienniki da się rozpiąć bez odklejania
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
Strona 1 z 1