Nie dziala i nie wiem czy to kwestia bezpiecznika czy czegos wiecej.
Instrukcja obslugi po niemiecku nie nasuwa mi zadnych pomyslow zatem jesli ktos wie ktory to bedzie bezpiecznik to bede dzwieczny za pomoc bo mi potrzebne zasilanie do PDA.
Ktory bezpiecznik odpowiada za gniazdo zapalniczki ?
Strona 1 z 1
A ja na wtoim miejscu zdjał panel i dotarł do zapalniczki i wyczyscił ja dobrze ( rozkrecił).Bo styki mogły zasniedziec.Ja tak miałem i jest juz ok.A bezpiecznik tez mozesz sprawdzic.
Pozdrawiam Posiadaczy Mazd yooooouuuuu 
- Od: 12 cze 2006, 13:41
- Auto: Mazda 626 GD 4WD 2,2 i B+G
jeśli nadal masz problem to Ci coś powiem. spróbuj tego
rozkręcasz panel, wyciągasz zapaliczkę i tam są dwie wsuwki. Minus do obudowy i plus, który jest połączony przez taki cienki drucik – jest to zabezpieczenie termiczne przed czymś, nie ważne, i to się potrafi przegrzać przy obciążeniu. jakbyś podłączył jakąś diodę przez rezystor to by świeciła, a coś co pobiera więcej prądu to lipa. więc są dwa sposoby na to:1. jak chcesz nadal mieć takie zabezpieczenie to rozegnij te blaszki i zamiast tego drucika daj zwykłą cynę lutowniczą (będzie działała podobnie jak te zabezpieczenia);2 a jak nie to po prostu wsadź tam jakiś cienki drucik i gotowe.
miałem coś podobnego i się głowiłem do momentu gdy chwyciłem za miernik.
rozkręcasz panel, wyciągasz zapaliczkę i tam są dwie wsuwki. Minus do obudowy i plus, który jest połączony przez taki cienki drucik – jest to zabezpieczenie termiczne przed czymś, nie ważne, i to się potrafi przegrzać przy obciążeniu. jakbyś podłączył jakąś diodę przez rezystor to by świeciła, a coś co pobiera więcej prądu to lipa. więc są dwa sposoby na to:1. jak chcesz nadal mieć takie zabezpieczenie to rozegnij te blaszki i zamiast tego drucika daj zwykłą cynę lutowniczą (będzie działała podobnie jak te zabezpieczenia);2 a jak nie to po prostu wsadź tam jakiś cienki drucik i gotowe.
miałem coś podobnego i się głowiłem do momentu gdy chwyciłem za miernik.
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Strona 1 z 1