Wymiana sworznia wahacza
Strona 1 z 1
Sam raczej tego nie zrobisz, bo potrzebna jest do tego prasa do wyciskania swożnia, a potem jest wielce prawdopodobne że trzeba będzie go naspawać punktowo dla jego lepszego zabezpieczenia. Chyba że masz dostęp do tych urządzeń, wtedy możesz podejść tam z wymontowanym wajaczem 
Nie radze wymieniac sworznia, juz to u siebie przerabialem i zaraz bylo to samo. W GD bardzo zle jest to rozwiazane, poniewaz sworzen jest wciskany w [waaaco?] przez co po wymianie "oczko" sworznia w wachaczu robi sie za duze i zaraz nowy sworzen poleci do kosza. Radze wymienic caly [waaaco?]. Ja to robilem w zeszlym tyg. wlasnie przez ten obluzowany sworzen. Kompletny [waaaco?] w JC zaplacilem 250zł.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
I tu zgadzam się z Rikim ,to tylko dorazna naprawa ( lecz czasami klient sam sie musi przekonac na własnym przypadkuRiki napisał(a):Nie radze wymieniac sworznia
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Ja miałem wymieniane 2 krotnie i byłem zadowolony. Do 3go razu, kiedy to juz otwór był rozklepany i nowy sworzen mimo dospawywania rusza się w otworze. I w ten oto sposób jestem troche do tyłu. Ale jeszcze jezdze – za jakis czas kupię cały wahacz.
Do osób które kupowały całe wahacze – fabrycznie nowe, mam prosbe o informacje, jak się sprawują. I jakby cos sie działo to informujcie
Do osób które kupowały całe wahacze – fabrycznie nowe, mam prosbe o informacje, jak się sprawują. I jakby cos sie działo to informujcie
- Od: 20 lut 2004, 01:28
- Auto: 626 GD 2.0 FE4 GF 2.0 TDsI 16V
Adam626GD napisał(a):Do osób które kupowały całe wahacze – fabrycznie nowe, mam prosbe o informacje, jak się sprawują. I jakby cos sie działo to informujcie
Ja wymienilem u siebie juz 2 [waaaco?] wlasnie przez ten sworzen. Zrobilem na jednym gora z 5tys. na drugim jeszcze mniej wiem, ze to za maly przebieg zeby cos powiedziec, ale jak na razie sprawuja sie b.dobrze. Mam z JC podobno jakies Japonskie, firmy niestety nie pamietam.
ja wymieniałem sam sworzeń, montaż migomatem – na razie chula w porządku 
Adam626GD jaka cena. muszę koniecznie wywalić prawy, bo tam już sworzeń wypadnie z drugiej strony 

- Od: 20 lut 2004, 01:28
- Auto: 626 GD 2.0 FE4 GF 2.0 TDsI 16V
Strona 1 z 1