Łożysko koła – zamiennik
1, 2
Informuję mazdowiczów, jeśli tego ktoś nie wie;
łożysko koła przedniego 626 GD – oryginalne 250 zł – można śmiało zastąpić łożyskiem Audi 80 r. 80-88. Cena łożyska 83 zł (SKF) . Piszę o tym dlatego że sam szukałem tańszego łożyska i dopiero czwarty mechanik poradził mi co zrobić. Pozdrowienia.
łożysko koła przedniego 626 GD – oryginalne 250 zł – można śmiało zastąpić łożyskiem Audi 80 r. 80-88. Cena łożyska 83 zł (SKF) . Piszę o tym dlatego że sam szukałem tańszego łożyska i dopiero czwarty mechanik poradził mi co zrobić. Pozdrowienia.
- Od: 15 lip 2004, 01:54
- Auto: teraż żadnego
Oj chyba raczej zamiennik japonski ( 225 zł ) oryginal pewnie ze 350 zl.łożysko koła przedniego 626 GD – oryginalne 250 zł
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Nie wiem jak gdzie indziej, ale w Gdańsku jest sklep o wdzięcznej nazwie "kulka", w którym to nie można kupić niczego poza łożyskami wszelkiej maści najczęściej polskich producentów. I tak łożysko koła przedniego GC kosztuje w Jappartsie 120 zł (nie wiem czy oryginał czy nie), a w w/w kulce kupiłem polskie łożyska w cenie 44 zł/szt. Od wymiany przebieg ok. 30tys km i nic złego się nie dzieje 
Pozdrawiam 
Nasze łozyska są bardzo dobre tylko do starszych modeli mozna dostać . GC w przodzie ma takie samo jak VW Passat z 80 roku,kiedyś w ASO jak GC byly jeszcze prawie nowe łozysko do przodu kosztowalo 2 moje pensje hehe ale to były czasy.....zarabiało się ok 25 USD na miesiąc.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Bez problemu osiągalne w zamiennikach... Moje kosztowało jakieś 250 zł (przód) – nazwy firmy nie pamiętam (nie JC), ale przekonała mnie certfikacja Lloyd'a. Jakna razie nie moge narzekać 
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
Adam626GD napisał(a):250 to jakos strasznie drogo. A moze jakis zamiennik z FŁT, SKFalbo inne tanie łożysko?
Sprobuj poszukac w "zaglebiu lozyskowym" w bocznej ulicy od Towarowej. Jadac w kierunku placu Zawiszy po prawej stronie przed Grzybowska jest salon Daewooooooooo. Przed nim jest mala uliczka w prawo. Najwiekszy wybor zawsze mieli w budynku oznaczonym jako SKF. Na parterze jest kompetentny sklep. Nie wiem jednak czy cos sie nie pozmienialo, bo nie bylem tam ze dwa lata.
- Od: 13 sie 2004, 13:17
- Auto: 626 2,2 i GV 95, chevy s10 02
es napisał(a):Adam626GD napisał(a):250 to jakos strasznie drogo. A moze jakis zamiennik z FŁT, SKFalbo inne tanie łożysko?
Sprobuj poszukac w "zaglebiu lozyskowym" w bocznej ulicy od Towarowej. Jadac w kierunku placu Zawiszy po prawej stronie przed Grzybowska jest salon Daewooooooooo. Przed nim jest mala uliczka w prawo. Najwiekszy wybor zawsze mieli w budynku oznaczonym jako SKF. Na parterze jest kompetentny sklep. Nie wiem jednak czy cos sie nie pozmienialo, bo nie bylem tam ze dwa lata.
Dzieki – podjade tam bo mam po drodze.
a nie wiesz, czy musze znac konkretnie model lozyska, czy wysterczy, ze mu podam model auta?
- Od: 20 lut 2004, 01:28
- Auto: 626 GD 2.0 FE4 GF 2.0 TDsI 16V
Adam626GD napisał(a):a nie wiesz, czy musze znac konkretnie model lozyska, czy wysterczy, ze mu podam model auta?
Wtedy, gdy ja korzystalem z ich uslug to mieli katalogi zgodnosci roznych producentow. Mam nadzieje, ze nic sie nie zmienilo.
- Od: 13 sie 2004, 13:17
- Auto: 626 2,2 i GV 95, chevy s10 02
Były też tańsze, ale jak to się mówi – biednych ludzi
nie stac na tanie rzeczy... Wydam więcej – mam nadzieję że pojeździ więcej... 
Pozdrowienia
Huano
---------------------
Huano
---------------------
Wszystkie GD mają takie same łozyska ( H 13006 cena 225 zl japoniec i 169zł JC.
Będą pewnie kwadratowe....Adam626GD napisał(a):Bebny kupilem JC – zobaczymy co bedzie

Adam626GD napisał(a):Kupiłem wlasnie to japonskie. POzalowalem kasy na JC. Bylo nie było ta marka w moim spojrzeniu to najgorszy chłam i staram sie omijac JC.
Gratuluję męskiej decyzji!! Ja również staram się omijać z daleka produkty tej marki...
Pozdrowienia
Huano
---------------------
Huano
---------------------
Jaksa napisał(a):Wszystkie GD mają takie same łozyska ( H 13006 cena 225 zl japoniec i 169zł JC.
To co opisuja jako japonskie to jest najprawdopodobniej brazylijska podróba z napisem made in JAPAN. Mechanik mi pokazał łozyska oryginalne i zamienniki japonskie. Mam fotki wszystkich trzech i wkrotce pokaze. Japonskie maja zielony smar i w ogole widac jak mocno sie roznia precyzja wykonania.
Wkrotce wgram zdjecia.
Ostatnio edytowano 4 lut 2005, 17:27 przez Adam626GD, łącznie edytowano 1 raz
i nie tylko na łozyskach....Adam626GD napisał(a):JC oszukuje na lozyskach

Huano napisał(a):Adam626GD napisał(a):Kupiłem wlasnie to japonskie. POzalowalem kasy na JC. Bylo nie było ta marka w moim spojrzeniu to najgorszy chłam i staram sie omijac JC.
Gratuluję męskiej decyzji!! Ja również staram się omijać z daleka produkty tej marki...
I kupiłem Japońskie a wyszło ze podróba.
to zestaw który kupiłem
zawiera łożysko MBS
które nie jest japońskie
tutaj łozyska japońskie i podróba
Przynajmniej mój mechanik mówi ze to jest brazylia
1, 2