Zdecydowałem się napisać gdyż mam problem z ASB a żaden z założonych już tematów nie pokrywa się w 100% z moim problemem.
A wiec sprawa wygląda następująco:
-co jakiś czas nieregularnie włącza się tryb awaryjny skrzyni-miga mi kontrolka hold, wtedy odłączają się biegi i to prawdopodobnie aż 2, bo przy 60km/h mam 3tys obrotów na liczniku.
Nieregularnie to znaczy raz jest good raz nie w trakcie jednej np 15minutowej jazdy.
Jak wszystko chodzi ok to oczywiście kontrolka nie mruga a hold działa prawidłowo-zdaje mi się
czy i kiedy był wymieniany olej i filtr w skrzyni nie wiem, tata też a jeździł nią 2-3 mies od zakupu i oddał mi... czy to wina oleju? olej jest czerwony i pachnie w zasadzie normalnie raczej... w skrzyni nie ma zgrzytów, czasami szarpnie przy zmianie ale nie często
starałem się połączyć to z hamulcami z racji tego, że są krzywe tarcze i bije pedał przy hamowaniu a do tego tak jakby zacisk nie odchodził bo świeci się kontrolka break co jakiś czas podczas hamowania roboczym i myślałem, że może przez jakiś opór skrzynia nie daje rady wrzucić wyżej, nie znam dokładnie zasady działania ASB więc tak na chłopski rozum kombinuje, niestety teorii nie zdołałem jeszcze zweryfikować bo dopiero niedawno ją opracowałem ;p
jeżeli nie wiecie/uważacie, że tak lepiej... podajcie mi namiar na jakiegoś diagnostę z Wrocka
Z góry dzięki za wszelką pomoc chłopaki i nie tylko