Czy półoś ma luz wzdłużny?
Strona 1 z 1
Wyjmowałem dziś [waaaco?] przedni, no i trochę trzeba było się nasiłować żeby go wyjąć – zwłaszcza sworzeń ze zwrotnicy. Po całej operacji, mam dziwne przeczucie że ciągnąc za zwrotnicę wyciągnąłem półoś z "czegoś" co kryje się pod tą gumową osłoną. Czy to możliwe? Po popchnięciu zwrotnicy do wewnątrz samochodu słychać puknięcie, czy to jest normalne? 
If you’re in control, you’re not going fast enough.
w wewnętrznym przegubie tak się dzieje,że wychodzi kawałek pólosi i się chowa,gdyby było na sztywno to przy skręcaniu kołami wyrwało by ci ten przegub
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
Wewnętrzny to ten bliżej koła?
Obejrzałem serwisówkę i o ile dobrze rozkminiłem, to ta ośka wchodzi w taki krzyżak, który jest zabezpieczany pierścieniem. Natomiast ten krzyżak w obudowie może latać i to nigdy raczej nie wypadnie. Jak się mylę napiszcie, jak nie to może być kosz
Obejrzałem serwisówkę i o ile dobrze rozkminiłem, to ta ośka wchodzi w taki krzyżak, który jest zabezpieczany pierścieniem. Natomiast ten krzyżak w obudowie może latać i to nigdy raczej nie wypadnie. Jak się mylę napiszcie, jak nie to może być kosz
If you’re in control, you’re not going fast enough.
wewnętrzny to ten bliżej skrzyni a z resztą się nie mylisz i tak jest
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
nie wiem jak to jest dokładnie w m xedos, ale w moim byłym aucie -rover 623 , półoś przy skrzyni można było wyjąć bez problemu, wchodziła i wychodziła jak chciała
i było to prawidłowe zachowanie wg znawców. Dodam tylko iż zrobiłem tak z 100 tyś km i było wszystko dobrze.
- Od: 9 sie 2009, 19:41
Strona 1 z 1