Witam jestem nowym posiadaczem Madzi 626 1.8 95r.
mama problem z draganiami na kerownicy i pedałach właściwie to nie drgania tylko takie mrowienie jest to niezbyt przyjemne.
Wszystkie luzy w zawieszeniu mam wykasowane opony wyważone.
Proszę o pomoc co to może być.
Z góry dziękuję
Drgania na kierownicy
Strona 1 z 1
Witaj ! Te drgania masz podczas jazdy czy podczas hamowania.....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Sprawdz same opony.Bo wywazenie to jedo natomiast opona to drugie.Moga byc opony zdezelowane juz i maja bicia góra – dół.Niech CI wulkanizator dokładnie sprawdzi .
A felgi sprawdzaleś czy nie sa krzywe?
Pozdr.
A felgi sprawdzaleś czy nie sa krzywe?
Pozdr.
A ja bym sie podpial z moja wersja problemu, coby nowego watku nie zaczynac
Mialem niedawno w trasie tzw "emergency braking" – tak depnalem, ze przy ok 130km/h zblokowalem kola
No poza chwilowym przemieszczeniem serca do gardla wszystko byloby ok, tylko ze od tamtej pory czuje jakies bicie w czasie jazdy – lupu tupu lupu tupu (tak dla zobrazowania mala onomatopeja
)
Myslalem z poczatku, ze pogiely sie tarcze, ale to czuc i slychac podczas samego toczenia bez hamowania
Natomiast podczas hamowania nie czuje aby chciaz delikatnie nierowno hamowalo.
Co to zacz moze byc?
Mialem niedawno w trasie tzw "emergency braking" – tak depnalem, ze przy ok 130km/h zblokowalem kola
No poza chwilowym przemieszczeniem serca do gardla wszystko byloby ok, tylko ze od tamtej pory czuje jakies bicie w czasie jazdy – lupu tupu lupu tupu (tak dla zobrazowania mala onomatopeja
Myslalem z poczatku, ze pogiely sie tarcze, ale to czuc i slychac podczas samego toczenia bez hamowania
Co to zacz moze byc?
- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
JimmyK napisał(a):Mialem niedawno w trasie tzw "emergency braking" – tak depnalem, ze przy ok 130km/h zblokowalem kola
stawiam na zdarte opony
wujaszek kiedyś hamował awaryjnie ze 160 km/h i 2 opony musiały iść na śmietnik (objaw taki jak u Ciebie).
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
I Ja tez .... i teraz bedziesz " tuptuś"XsiX napisał(a):stawiam na zdarte opony
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
No to zescie mnie podbudowali
kuna. Oponki kupilem raptem 2 miesiace temu, coprawda uzywane ale zawsze...
Ale za to uratowalem zycie lisowi
Dobrze ze zaraz zmiana na zimowki, bo na razie pozostaje podgloszenie audio lub lupu tupu
Thanks.
Ale za to uratowalem zycie lisowi

Thanks.
- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
Strona 1 z 1