Kolejny raz reczny hamulec nie chcial sie odblokować i puścic tylnych kół
Podobno ręczny to standardowy problem w mazdzinach ale czy mozna cos zaradzic bo zaczyna byc to męczące.... pomocy
ReServeD626
RĘCZNY w 626 GE
Strona 1 z 1
>>> pozdrowienia z syreniego grodu <<<
...serce bije w takt V-acht :)
...serce bije w takt V-acht :)
- Od: 11 cze 2004, 20:25
- Auto: A acht V acht
Podobno ręczny to standardowy problem w mazdzinach ale czy mozna cos zaradzic bo zaczyna byc to męczące....
Tak to standard

Ja doswiadczylem tego samego, z powodu chronicznego braku czasu nauczylem sie jezdzic bez recznego
- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
E, no panowie, ręczny musi być, dla własnego bezpieczeństwa
A powaznie, w GE jest to problemotwórcze, ale gruntowne rozebranie i przeczyszczenie zacisków, plus sprawne (niezatarte) linki i wsio chodzi jak trzeba. Potem tylko regularne używanie i jest OK.
Pozdr
SM
A powaznie, w GE jest to problemotwórcze, ale gruntowne rozebranie i przeczyszczenie zacisków, plus sprawne (niezatarte) linki i wsio chodzi jak trzeba. Potem tylko regularne używanie i jest OK.
Pozdr
SM
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
No ja mam w 626 GD ten sam problem
tylko ze mi reczny wogule nie dziala tzn. nie trzyma na postoju jescze nie dawno trzymal i juz kilka razy bylo to wszystko rozbierane i przeczyszczane i nic
prosze o pomoc co mam zrobic aby bylo ok?? a i co chcialem dodac to z tylu bebny, okladziny i linki od hamulca recznego sa nowe i mimo to nie dziala
a
pozdr
a
pozdr
Riki,a jak rozpieracze?okladziny i linki od hamulca recznego sa nowe i mimo to nie dziala
a
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jarek są dobre, byly rozruszane i jak bylo to tylko co rozruszane to troche trzymal reczny a teraz juz wogule nie trzyma a minelo dopiero jakies 2 miesiace od roboty
pozdr i thx za odpowiedz
pozdr i thx za odpowiedz
Ostatnio edytowano 31 sie 2004, 19:05 przez Riki, łącznie edytowano 1 raz
Widzialem u jednego pana jak mial zamontawana pod spodem sprezyne od lozka kotra odciagal reczny bo by lzapieczony – nie ma to jak patenty – tez mam z tym porblem w swojej mazdzie i nie weim tak troche dziwnie motnoewac sprezyne 
- Od: 31 sie 2004, 18:38
- Auto: MAZDA 626 GLX 92`
Widocznie zle......byle rozruszane
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
W GD to jedyny problem a moze brak juz szczęk .....Nie, byly rozruszane bardzo dobrze zreszta robil to moj znajomy i widzalem jest dobrze

Strona 1 z 1