Witam
Mam problem z drganiami na przednim lewym kole. Daje sie to mocno wyczuc przy predkosi okolo 140km/h. Na poczatku myslalem, ze to problem opony, ale bylem wywazyc a teraz mam nowy komplet i jest to samo. Zastanawiam sie czy to czasami nie lozysko, bo w momencie lekkiego odrywania sie od drogi na dziurach slychac delikatne buczenie w tym kole. Z drugiej strony nie wiem czy to moze nie ktorys z przegubow, bo przedstawiona sytuacja zaczela sie pojawiac po wymianie gum w wahaczach u "specjalistow". Jesli mozna bylo cos popsuc to niestety, ale zakladam, ze wlasnie to uczyniono.
Czy ktos spotkal sie z podobna sytuacja??
Pzdr
Drgania kierownicy
Strona 1 z 1
sprawdź to co ci misiek radzi. moze coś pochrzanili, Gdyby łozysko miało taki luz to wyrwałoby ci ster z reki , sprawdż sworzeń zwrotnicy.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
misiek06 napisał(a):Możliwe że po tej "wymianie gum" przstawiła Ci się zbieżność
Zeby tylko zbieznosc przestawili – nie mialem wogole skreconych wahaczy. Stad Ci "Specjalisci". Zbieznosc jednak ustawiam zawsze po wymianie gum, bo kiedys juz opony zdarlem i mialem nauczke. Teraz napewno jest z tym ok, bo przejechalem z 10kkm po kombinacjach z gumami i opony sa ok. Zastanawia mnie jednak te warczenie kola przy odciazaniu na wyskoku z gorek.
mayer napisał(a):sprawdż sworzeń zwrotnicy
Masz na mysli sworzen na wahaczu czy cos innego? Jesli cos innego to gdzie ten sworzen jest?
Pzdr
SHY
Jeżeli jest łożysko uszkodzone to buczenie jest cały czas i nasila się wraz z prędkością. Sprawdziłbym przeguby w półosi......ale jeszcze raz pojechałbym na wyważenie koła...może opony nie są problemem tylko felga....ale to da się sprawdzić tylko w dobrej wulkanizacji....
- Od: 10 gru 2005, 13:12
- Auto: Mazda 626 GE FS 93`& KL 92`
Witam
Na felgach nic nie widac specjalnego zreszta robilem juz zamiane przod – tyl.
Jak to sie zaczelo to jadac do wywazenia kol gosc stwierdzil, ze mi tego nie wywazy, bo to jest wynikiem uszkodzenia opony w wyniku naglego hamowania na nierownej drodze z duzej predkosci. Akurat bylem po czyms takim wiec uwierzylem. Pozniej jednak kola zamienilem z tylem a teraz mam nowe opony.
Musialbym chyba gdziej poszukac wywazania kol na samochodzie, bo chyba takie cos istnieje o ile dobrze pamietam.
Pzdr
sołtys napisał(a):masz jakieś na podmianę
Na felgach nic nie widac specjalnego zreszta robilem juz zamiane przod – tyl.
Jak to sie zaczelo to jadac do wywazenia kol gosc stwierdzil, ze mi tego nie wywazy, bo to jest wynikiem uszkodzenia opony w wyniku naglego hamowania na nierownej drodze z duzej predkosci. Akurat bylem po czyms takim wiec uwierzylem. Pozniej jednak kola zamienilem z tylem a teraz mam nowe opony.
Musialbym chyba gdziej poszukac wywazania kol na samochodzie, bo chyba takie cos istnieje o ile dobrze pamietam.
Pzdr
SHY
Witam
Troche to trwalo, ale mysle, ze znalazlem przyczyne. Jest nia jak sugerowalo kilku kolegow krziwizna felg. Najciekawsze jest to, ze wyglada iz mam krzywy caly komplet (4 szt.). Sprawa wyglada tak, ze felgi sa jajowate. Gosc puscil przy mnie wywazarke i ewidentnie bylo widac, ze kolo lata gora – dol. Teraz moje pytanie – jak to sie moglo wogole stac skoro nigdzie nie przywalilem i nic nie widac po felgach? Czy takie rzeczy daje sie naprostowac wogole czy trzeba szukac nowych felg?
Pzdr
Troche to trwalo, ale mysle, ze znalazlem przyczyne. Jest nia jak sugerowalo kilku kolegow krziwizna felg. Najciekawsze jest to, ze wyglada iz mam krzywy caly komplet (4 szt.). Sprawa wyglada tak, ze felgi sa jajowate. Gosc puscil przy mnie wywazarke i ewidentnie bylo widac, ze kolo lata gora – dol. Teraz moje pytanie – jak to sie moglo wogole stac skoro nigdzie nie przywalilem i nic nie widac po felgach? Czy takie rzeczy daje sie naprostowac wogole czy trzeba szukac nowych felg?
Pzdr
SHY
można naprostować ,podjedz gdzies gdzie prostuja felgi ale koszt niejest mały ..
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Strona 1 z 1