Po odkreceniu starej galki okazuje sie ze koncowka jest nagwintowana. Kupujac galki tuningowe czy tez nie prawie wszystkie sa mocowane 3 śrubami imbusowymi. Jak by sie tego nie skrecilo to po na nagwintowanym drązku bedzie sie ona krecic a w rezultacie nie spelniac swojej funkcji.
Tutaj musze wielce podziekowac Marrudowi ktory niesamowicie mi pomogł baaa odwali kawal dobrej roboty za mnie.

To moja stara gałka

Co bedzie potrzebne:
-brzeszczot koszt 1zl
-nóż
-struna od gitary koszt 2zl
-pomocnik

No to jedziemy po koleii
Przedewszystkim musimy zdemontowac ten kawalek plastyku z mieszkiem z popielniczka. Jest on na zaczepach wiec wystarczy go lekko szarpnac. Nalezy odpiac kostke łaczaca podswietlenie popielniczki.

Ukazuje sie nam teraz to co bedzie nam spedzalo sen z powiek czyli ten dziwny dragal o pancernym mocowaniu.

Ja mialem uszkodzona popielniczke(wada fabryczna w tym modelu) wiec skleilem ja poxilina i kropelka. Stary mieszek wyjelem umylem a na koniec wypastowalem pasta kiwi i wypolerowalem.

Bierzemy teraz brzeszczota w lape i ucinamy w poziomie lepek drazka.

Nastepnie kroimy w pionie pozostalosc drazka bo nie sposob tego inaczej zdjac.

Zachowajmy rozwage w ruchach bo RULES twierdzi ze bardzo latwo mozna uszkodzic mocowanie drazka!!! OK nastepnie musimy struna od gitary(moze macie jakies lepsze narzedzie) przepalac gume ruchami w gore i w dol tak az zdola nam sie wykonac pelne okrazenie(to chyba jest najgorsze z roboty) Kiedy to zrobimy nozem zeskrobujemy pozostalosci po gumie.

Czyscimy calosc bo napewno kupa pyłu i gumy sie posypie na tunel.

Zakladamy spowrotem gume wygluszajaca

Teraz najfajniejsze stary mieszek ma wbudowane takie plastykowe kolko ktore dobrze rozklada skajke mieszka

Pozostaje nam tylko wpiac kostki zalozyc wszystko na miejsce.

Dokrecamy 3 srubki zakrecamy ozdobny lepek i cieszymy sie skrocona i nowa galka w naszym aucie.
Nowa krotka galka jest o wiele bardziej wygodna i estetyczna.