Ruchome jarzmo tylnego zacisku – jak/czy naprawiać ?
Strona 1 z 1
Podczas jazdy słychać wyrażne stuki z tyłu. Po zdjęciu tylnego koła zauważyłem, że zacisk porusza się lekko wzdłuż osi prostopadłej do tarczy (to chyba normalne?) ale również mogę poruszać prowadnicami w tej samej płaszczyżnie co tarcza. Wygląda na to że luz jest w śrubach mocujących jarzmo. Co powinieniem zrobić w celu rozwiązania problemu ? Czy te śruby mogły się zużyć albo w jakiś sposób poszerzyła się średnica otworu wokół tych śrub? Tak to sobie tłumaczę, nie jestem specem od mechaniki.
- Od: 2 wrz 2005, 15:50
- Auto: 626 GE FS '93 LPG, MX-3 B6'92
rysiekbr-przyjedz na spocika w ta niedziele do Gdyni to Ci odpowiem na to pytanie
Zapraszam
-
waldii
Waldii, bardzo chętnie przyjadę, gdzie i o której godzinie ?
Wodzu miał czuja, rzeczywiście brakowiło mi sprężynek.
Założyłem je, ale po kilkunastu metrach jazdy usłyszałem jakiś turkot przy hamowaniu z centralki ABS'u chyba i zaświeciła się kontrolka ABS. Co mogłem naruszyć w układzie? Jedyne co ruszałem to odchylałem zacisk przy montażu klocków.
Wodzu miał czuja, rzeczywiście brakowiło mi sprężynek.
Założyłem je, ale po kilkunastu metrach jazdy usłyszałem jakiś turkot przy hamowaniu z centralki ABS'u chyba i zaświeciła się kontrolka ABS. Co mogłem naruszyć w układzie? Jedyne co ruszałem to odchylałem zacisk przy montażu klocków.
- Od: 2 wrz 2005, 15:50
- Auto: 626 GE FS '93 LPG, MX-3 B6'92
Moze naruszyles czujnik (ABS) ktory kontroluje czy kolo jest zablokowane czy nie a kontrolka wskazuje uszkodzenie czujnika tylnego kola. Pozostaje dobre ustawienie jarzma lub czulnika (skierowane na przegób).
Pozdro
Pozdro
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... &start=525 Zapraszamy.A z ta kontrolka to sprawdz ten czujnik ABS-u.
-
waldii
Strona 1 z 1