Średnica otworów na nakrętki w alufelgach 17``

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez qlesh » 9 gru 2005, 22:39

Może ktoś się orientuje, problem jest tego typu.
Kupiłem felgi 17`` ale otwory na nakrętki w nich mają średnicę 20mm :| Nie dostałem do tego nakrętek, zresztą i tak były bez zabezpieczeń więc bym ich nie założył. Co mam zrobić? Rozstaw śrub pasuje, 17``x7jj, ET 40... wydaje sie, że wszystko pasuje oprócz średnicy otworów do przykręcenia.
W 15calowych mam otwory o średnicy 30 mm i nakrętki stożkowe (stożek fi=24mm) tam wchodzą i pasuje ładnie. Nakętki na klucz 19.
W tych siedemnastkach to nie wiem jak ma być, :( Jakieś nakrętki na klucz 15 ?? Przecież nakrętkę trzeba jeszcze dokręcić więc do otworu w feldze musi wejść jeszcze klucz :(( A jakiej średnicy stożek ?? Przykręca się koła w ogóle takimi nakrętkami ?? Są takie w ogóle ?? Gdzie się z tym udać ?? :(
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez qlesh » 11 gru 2005, 18:36

Nikt nie wie ?? :( ale kapa :(
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Postprzez adam626 » 11 gru 2005, 18:48

miałem podobny problem,
nie miesciły się nakrętki w nowych felgach,
wprawdzie mialem zwykłe do blaszanych felg na klucz 21,
okazało się że można dokupić inne
mi wystarczyły dłuższe na klucz 19 czyli takie jakie nie mieszczą
się w Twoich felgach. Może wystarczą dłuższe tak aby klucz nie musiał wchodzić do otworu w feldze
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 15:56
Auto: 626GD89 GT 4WS

Postprzez qlesh » 11 gru 2005, 19:13

Wydaje mi sie ze nie bardzo moga tam byc nakretki wystające z felgi bo dlugosc otworu w feldze to jakies 20mm do stożka felgi, poza tym jak beda wygladac wystajace poza felge nakretki ?? :( To musi byc jakas nakretka na klucz 15, gora 17, tak zeby to weszlo od srodka wszystko... Chyba pozostaje mi sciagac komplet nakretek z kluczem tak samo jak same felgi :(
Forumowicz

Postprzez qlesh » 12 gru 2005, 14:32

Wydaje mi sie ze nie bardzo moga tam byc nakretki wystające z felgi bo dlugosc otworu w feldze to jakies 20mm do stożka felgi, poza tym jak beda wygladac wystajace poza felge nakretki??:( To musi byc jakas nakretka na klucz 15, gora 17, tak zeby to weszlo od srodka wszystko... Chyba pozostaje mi sciagac komplet nakretek z kluczem tak samo jak same felgi :(
Forumowicz

Postprzez adam626 » 13 gru 2005, 02:41

Szpilka ma średnicę 12mm
nakretka 15 pozostało by 1,5 mm scianki
siła jakiej potrzebujesz do dokrecenia koła nie pozostawia wyboru
albo bardzo wysokiej jakości stal czyli drogi produkt renomowanej firmy
albo jakieś inne rozwiązanie
moje nakretki sa zamknięte czyli na zewnątrz nie mają otworu tylko
zaokraglone zakonczenie całe sa chromowane i moga być raczej ozdobą felgi. U mnie tego nie widac bo sa dekielki zasłaniające nakretki.
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 15:56
Auto: 626GD89 GT 4WS