Sprwyskiwacz tylnej szyby

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez stuk » 8 lis 2005, 12:51

Oto maly problem ze spryskiwaczem tylnej szyby – nie spryskuje :|
Pompka działa ok, bo wykręciłem zbiornik i podłączyłem w domu – pompuje ładnie wodę.
Podejrzewam że gdzieś musi być zaphcany lub zagięty przewód od pompki do dyszy (albo sama dysza) – nie da sie wpompować wody nawet ręcznie (ręczną pompką lub dmuchając) – coś blokuje....
Pasowałoby więc oglądnąć cały przewód i tu pytanie – którędy on idzie i co rozkręcić żeby go "prześledzić" – wiem że wypada z podsufitki i u góry przechodzi wężem do dyszy w klapi ebagażnika, ale jak idzie wcześniej? To na wypdek, gdyby sama dysza okazała się drożna.
Pozdrawiam, Rafał
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
Forumowicz

Od: 7 wrz 2005, 14:56
Auto: 626 GE FS + LPG '97

Postprzez tosiek » 8 lis 2005, 14:58

odkręć od dyszy przy klapie, dopiero dmuchnij w węża,szkoda rozbierać , najprawdopodobniej zatkany masz wylot
nie ważne że nie masz co jeść...grunt że masz mazdę 626
Forumowicz

Od: 8 lis 2005, 14:16
Auto: mazda 626 1.8i 95r.LPG

Postprzez stuk » 9 lis 2005, 12:29

A jak wyciagnąć ten grzybek z dyszą – on jest wcisnięty na zatrzas czy przykręcony? I w którym miejscu odczepia się od niego wężyk?
Pozdrawiam, Rafał
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
Forumowicz

Postprzez burritos » 11 lis 2005, 13:28

Mam ta sama usterke w kombiaczu 98` i nie moge za cho.... sie do tego dobrac.

POMOZCIE !!!
GooD Music – gOOd DriVe ;) hybridized.org & Proton Radio
ObrazekObrazekObrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 13 lut 2005, 17:43
Auto: M6 GH 2008 r. MZR LF17 147KM

Postprzez stuk » 11 lis 2005, 19:22

Ja u siebie naprawiłem łatwo – wyciągnałem ten grzybek z dyszą i się okazało, że wąż tuż przy nim jest zagięty tak, że zatyka przepływ. Wąż dochodzi z lewej, a do grzybka z dyszą podłączany jest z prawej wykonuje więc ostry zakręt ;) i widocznie miał już dość, stracił elastycznośc i się zagiął. Odciałem kawałek tak, zeby zagięcie wypadło teraz w innym miejscu i jest git – wszystko działą jak trzeba :)
Pozdrawiam, Rafał
Forumowicz

Postprzez burritos » 13 lis 2005, 19:12

stuk napisał(a):Ja u siebie naprawiłem łatwo – wyciągnałem ten grzybek z dyszą

U ciebie jest grzybek, a u mnie wszystko wtopione w spojler tylnej szyby :( bo to niestety kombi. Ale moze i ja poprobuje to wyjac ;)
Forumowicz

Od: 13 lut 2005, 17:43
Auto: M6 GH 2008 r. MZR LF17 147KM

Postprzez xlink » 13 lis 2005, 22:47

rozgrzanym nad palnikiem nozem albo pilka <diabełek>
Forumowicz

Od: 14 kwi 2005, 21:44
Auto: '93 GE/FP –> '02 GF/FS