Wymiana łożysk z tyłu MX-6

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez kolcz8 » 18 mar 2012, 17:55

Mam taki problem, że słychać szum z tyłu podczas jazdy. Przypuszczam, że są to łożyska w tylnych kołach. Z tego co wiem to w Mazdzie MX-6 są piasty. Jak wygląda wymiana czy jest jakiś problem i czy dam sobie radę sam wymienić ? Nie znalazłem podobnego tematu na forum jeśli już był to poprosiłbym o linki może jakaś fotorelacja.
kolcz8

Postprzez noxes » 18 mar 2012, 19:27

czynność nie lest skomplikowana, to czy łatwo to zrobić zależy od Twoich umiejętności wiedzy jaką posiadasz i zaplecza z narzędziami..
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Forumowicz

Od: 19 gru 2009, 22:23
Auto: AUDI A4 B6 1.8T

Postprzez kolcz8 » 19 mar 2012, 10:57

A coś więcej jakieś szczegóły?? Co trzeba zrobić czy jakieś specjalne narzędzia trzeba mieć itd
kolcz8

Postprzez y » 19 mar 2012, 19:37

Odkręcasz koło, ściągasz zacisk z tarczą, ściągasz dekielek, prostujesz zabezpieczenie na nakrętce śruby piasty. Odkręcasz tą nakrętkę (o ile pamiętam rozmiar 32), bez porządnej przedłużki nawet nie podchodź do niej, rurka metrowa będzie wyśmienita :) Ściągasz piastę, zakładasz nową, przykręcasz nakrętkę, śrubokrętem i młotkiem zabezpieczasz, przybijasz kapsel, montujesz z powrotem tarcze z zaciskiem, zakładasz koło i heja w świat.
Obrazek 270k wspólnie przejechanych kilometrów...
Forumowicz

Od: 18 mar 2007, 22:44
Auto: MX-6 FS