jak kupilem moja mx6 to tarcze miałem krzywe,po wymianie na nawiercane,nacinane juz kierownica nie trzesło,ale mazda słabo hamowała
załozyłek klocki remsa przód i tył i teraz naprawde nie narzekam na hamulce
jak testowałem auto to rozpedzałem sie do 180km/h i hamowanie do zera i dopero po 5 razie cos słabiej zaczeła hamowac
wiec jak widac baaaardzo duzo robia dobre klocka
w niedługim czasie mazda bycmoze bedzie miec hamulce od rx8 323 mm tarcze przednie
Jak hamują Wasze Mazdy?
A u mnie znów jazda z przodem. Przesmarowany był prawy zacisk i znów grzeje mi się koło. Ale motyw jest taki, że trzyma mocno ale po zatrzymaniu się, ruszeniu do tyłu puszcza całkowicie
?
P.S. orel11 – zegar na Twoim avatarze żywcem przypomina mi Toyotowski
P.S. orel11 – zegar na Twoim avatarze żywcem przypomina mi Toyotowski
- Od: 5 cze 2009, 20:25
- Auto: 626 GE 2.0 FS 116KM 1995r. + LPG KME Diego
w niedługim czasie mazda bycmoze bedzie miec hamulce od rx8 232 mm tarcze przednie
232mm to jest śmiesznie mało, ma pasować pod felgę 13 cali? W sierce z 87 roku mamy w podstawie 240mm a wersja z ABS 260mm.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Panowie czy ktoś z was wymieniał bębny w Cronosie (GE), bo lookam po forum i gdzieś się coś przewinęło że w IC mają takowe. Przywozili mi już ze 3kpl i nic nie mogę dopasować bo jak nie 4śruby, to piasta w bębnie itp. Bujam się już z tym tematem ze 2miesiące, a hamulce z tyłu słabawe
Jak ktoś zna temat to proszę o jakiś nr kat. albo namiar na nie. Dodam jeszcze że w IC w katalogu na stronie mają szczęki a nie mają bębnów.
Jak ktoś zna temat to proszę o jakiś nr kat. albo namiar na nie. Dodam jeszcze że w IC w katalogu na stronie mają szczęki a nie mają bębnów.
- Od: 21 sty 2008, 00:45
- Auto: Mazda (GG) 6 2,0 141KM 2003r,
Chrysler LeBaron Convertible 3.0 V6 90r.
wcześniej:
Mazda 626 Cronos (GE) 2,0 16V (FS)
Ja tak kupowałem szczęki na tył do Cronosa. 3 razy woziłem kolejne do mechanika i 3 razy mnie odsyłał do sklepu po inne.
Spytaj w www.carspeed.pl albo szukaj w sklepach z częściami do samochodów amerykańskich. Ja kilka lat temu właśnie w takim dostałem oryginalne szczęki.
P.S. Cylinderki na tył pasują od 626 GD – koszt 20-25zł za sztukę. Aż śmieszna cena.
Spytaj w www.carspeed.pl albo szukaj w sklepach z częściami do samochodów amerykańskich. Ja kilka lat temu właśnie w takim dostałem oryginalne szczęki.
P.S. Cylinderki na tył pasują od 626 GD – koszt 20-25zł za sztukę. Aż śmieszna cena.