waldii napisał(a):BartekB napisał(a):wynik poduszka pod skrzynią lub silnikiem (tylko która ).
najczesciej pada przod i tylBoki dlugo wytrzymuja.A sprobujcie zrobic taki test.Dwie osoby i kanal.Auto na recznym,jedna osoba pod autem a druga rusza do przodu i do tyly na zmiane.Moze w ten sposob cos wyjdzie na jaw.Ja mam to samo ale taka metoda doszedlem,ze to przegub wewnetrzny.powodzenia
Niestety ten sposób weryfikacji uszkodzonych poduszek nic nie wniósł do sprawy "dziwnych" odgłosów – szukam dalej .
Jednak zauważyłem , że pukanie jest coraz bardziej słyszalne. Zdecydowałem się na wymianę wszystkich części w zawieszeniu przednim ze względu na stukanie – wtedy (przed wymiana) dobiegały do mnie te same dźwięki – jednak o wiele mniejsze – wniosek niepotrzebnie wymieniłem te części , a co gorsza po wymianie tych części odgłosy się nasiliły.
Zastanawiam się jeszcze nad mocowaniem drążka stabilizatora – tego nie wymieniłem, jednak na delikatnych nierównościach dawał by o sobie znać – a jednak tak nie jest – czy waszym zdaniem w tym może być przyczyna

?