Dziękuje wswzystkim za aktywność,
popróbuję skasować, przejechac troche, odczytac, skasować, pojeździc, odczytac i zobaczymy.
Sprawdzę obroty bez zworki na zimnym i ciepłym.
Emocje jak na rybach!!
Odczyt kodów DTC (626 GE CD4E Cronos)
1, 2
Miałem potrzebe dłuższej jazdy, więc sprawdziłem wszystko w różnych sytuacjach.
Na zimnym silniku było 116 181 452 po uruchomieniu 412 116 411;
po 100 km odcinku 411 po uruchomieniu OK (111);
reset kompa OK po uruchomieniu OK;
po jeździe 159(???) po uruchomieniu OK;
po 10 minutach OK po uruchomieniu OK.
Wygląda na to, że nie jest tak źle, ale skąd wyskoczył ten 159 i to jako bieżący na wyłączonym gorącym silniku, po 10 minutach już go nie było.
Czy te kompy moga się po prostu pomylić???
Jako że na ciepłym silniku nie ma błędów to czuję się dość spokojnie.
Na zimnym silniku było 116 181 452 po uruchomieniu 412 116 411;
po 100 km odcinku 411 po uruchomieniu OK (111);
reset kompa OK po uruchomieniu OK;
po jeździe 159(???) po uruchomieniu OK;
po 10 minutach OK po uruchomieniu OK.
Wygląda na to, że nie jest tak źle, ale skąd wyskoczył ten 159 i to jako bieżący na wyłączonym gorącym silniku, po 10 minutach już go nie było.
Czy te kompy moga się po prostu pomylić???
Jako że na ciepłym silniku nie ma błędów to czuję się dość spokojnie.

Pozdrawiam
_MarSs_ {626 Cronos 2.0 95}
_MarSs_ {626 Cronos 2.0 95}
- Od: 14 gru 2003, 14:33
- Auto: Mazda 626 2.0 95
411 (Niskie obroty poza zakresem) – dziwne, ze miales ten blad w tescie KOEO, bo mam napisane, ze moze pojawic sie tylko w tescie KOER i nie jest zapamietywany (ale moze jednak).
159 (Odczyt z przeplywomierza poza zakresem) jest bledem, ktory pojawia sie tylko i wylacznie podczas testu KOEO/R, tzn. nie jest zapamietywany. Czyli w chwili odczytu napiecie nie bylo prawidlowe, a pozniej sie nie pojawil, bo nie zostal przepisany do pamieci. Moze przypadek, a moze w jakis sposob bylo to zwiazane z tym, ze po wylaczeniu silnika drut sondy jest rozgrzewany do bardzo wysokich temeratur, zeby wypalic osadzone na nim zanieczyszczenia, co moglo wplynac na odczyt...?
Pozdrawiam.
P.S. Wyglada, ze nie jest tak zle.
159 (Odczyt z przeplywomierza poza zakresem) jest bledem, ktory pojawia sie tylko i wylacznie podczas testu KOEO/R, tzn. nie jest zapamietywany. Czyli w chwili odczytu napiecie nie bylo prawidlowe, a pozniej sie nie pojawil, bo nie zostal przepisany do pamieci. Moze przypadek, a moze w jakis sposob bylo to zwiazane z tym, ze po wylaczeniu silnika drut sondy jest rozgrzewany do bardzo wysokich temeratur, zeby wypalic osadzone na nim zanieczyszczenia, co moglo wplynac na odczyt...?
Pozdrawiam.
P.S. Wyglada, ze nie jest tak zle.
the right man in the wrong place...
Ha! Nie wiem. Ogolnie to jakas kompilacja przeczytanych przeze mnie dokumentow, w 100% znalezionych w internecie. Zbieram to i obiecuje, ze wszystko znajdzie sie na stronie klubowej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
1, 2