Rozumiem że to przedni odbój ?
www.mazdaspeed.pl
Siw-y napisał(a):bo to chyba nie jest normalne, że można odkręcić poduchę bez użycia ściągacza do sprężyn![]()
Siw-y napisał(a):Damian, dziwne masz te swoje H&R, ja w swoich mam na górze zwoje trochę ciaśniej a na dole luźniej, jest różnica w odległościach zwojów ale nie tak jak u Ciebie.
DamianMX6 napisał(a):A czy wsadziłeś wystarczająco głęboko poduchę na trzpień amortyzatora przed skręceniem? ile wystaje gwintu ponad nakrętkę?
DamianMX6 napisał(a):Hmm tak wygladają sprężyny progresywne, a ty masz takie same H&R?
DamianMX6 napisał(a):
Zrób fotkę.
Siw-y napisał(a):Jeszcze jedno, odboje są po to, żeby amor przy dobiciu nie siadał za nisko czy przy dobiciu sprężyna blokuje?
Siw-y napisał(a):Bo może te odboje u mnie są za krótkie, chociaż nie, bo i tak za nisko siedzi.
Siw-y napisał(a):I zauważyłem, że mimo wymiany amorów i poduch lewy tył nadal siedzi niżej od prawego.
DamianMX6 napisał(a):jesli sam się w to bawisz, auto na kobyłki i zamień miejscami sprężyny to się wszystko wyjaśni
DamianMX6 napisał(a):bo kielichy masz w dobrym stanie jak sądzę
DamianMX6 napisał(a):są za krótkie, już to omawialiśmyzapytaj Smirnofa z Carspeedu.
Siw-y napisał(a):Myślę że masz już zmęczone sprężyny, a jakie mają oznaczenie?
Siw-y napisał(a):Zapytaj Pawelca miał H&R w ładnym stanie, może pożyczy i będziesz mógł sprawdzić a jak się okaże że jest lepiej kupisz.
Siw-y napisał(a):Skoro do zdjęcia nawet niższych sprężyn potrzeba ściągacza to nie ma sensu pożyczać bo i tak muszę kupić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6