MX6-CZARNY napisał(a):Panowie o tęgich głowach;) potrzebuję informacji na temat 4WS i jego montażu w mx6 FS. Jeśli chodzi o 4WS to mam pełen zestaw i jeszcze dalej... Czytałem też na forum, że to za słaby silnik do 4WS ale jednak chce próbować. Mierzył się już ktoś z tym?
Jesli masz dwa samochody, to z dwoch zrob jeden ze wszystkim. Na Twoim miejscu przy takiej przekladce (bo jest to ogromne przedsiewziecie) wymienilbym rowniez silnik z FS na KL. Moc silnika nie ma zadnego znaczenia przy 4WS, jednak silnik musi byc sprawny, aby wszystko zaczelo dzialac.
Przed przekladka upewnij sie, ze 4WS dziala tak, jak powinien oraz sprawdz stan tylnych poduszek amortyzatorow, gdyz one sa z lozyskami jak z przodu i trudno je dostac nawet w ASO. Potem zostaje juz tylko przelozenie mechaniki oraz podpiecie wiazek i komputerow, zeby 4WS dzialal. W moim watku w dziale NM pisalem o czesciach, ktore sa potrzebne, wiec musisz ogolocic obydwa samochody do golej blachy, zeby wszystko pobrac od dawcy i umiescic u biorcy. W 4WS jest inny licznik, inny bak, w lewej wnece bagaznika masz komputery sterujace ukladem 4WS, przy okazji upewnij sie w jakim stanie sa przewody hydrauliczne, zeby uniknac zatarcia ukladu. Powinienes miec latwiej z wiazkami niz ja, bo robisz to w tym samym modelu.
Jesli masz jeszcze jakies pytania, daj znac. Mnie udalo sie przelozyc 4WS do 626 i tym samym mam pierwsza 626GE 4WS w wersji sedan na swiecie (podobno byly wersje HB, ale nie moge nigdzie potwierdzic).
Pozdrawiam,
voytecku.