Po długim czasie bezobsługowej jazdy nadszedł czas inwestycji i trosk o moje cudo. Udało mi się zrobić sporo ważnych i upierdliwych rzeczy, pozostał już tylko wydech. Jako że cały jest dość mocno skorodowany, potrzebuje obu tłumików, środkowego i końcowego. Te występują w zamiennikach i dają się kupić za jakieś 130-150pln każdy, co idzie wytrzymać. Gorzej z rurą wychodzącą z kolektora. Tutaj jest masakra, przynajmniej tłumikarz który mi na szybko coś tam pospawał (starczy na miesiąc, potem znowy zacznie ryczeć) po sprawdzeniu w katalogu Bosala orzekł że rura nie ma zamiennika i kosztuje 650pln, a to już porażka. Jako że facet nie wyglądał na zbyt przytomnego (alkohol parował z niego tak że bałem się wybuchu przy spawaniu), chciałem się wśród tutejszych speców upewnić że naprawdę tak jest. Ten element ma u Bosala symbol 737-203 i jest to gruba rura wychodząca z kolektora wygięta pod kątem prostym, potem jest na niej elastyczna siatka, kawałek rury i to wszystko wchodzi do katalizatora który jest osobną częścią. Gdzie coś takiego można zdobyć za jakieś normalne pieniądze, jednocześnie nie zwiększając popytu na kradzione mazdy itp
M