skrzypienie w przednim zawieszeniu

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez lucks » 4 cze 2007, 20:51

zauwazyłem dziasaj przy zwalnianiu dziwne odgłosy, na postoju okazało sie ze kiedy bujam prawym przodem cos dosyc głosno trzeszczy , podejzewam te gumy przy mocowaniu wahacza mysliscie ze to to? jaki koszt orientacyjnie?

dodatkowo jesli mam sie zabierac za zawieszenie to mam pytanie co do stabilnosci, wczesniej miałem primere i musze stwierdzic ze pomimo ze miała wiele rzeczy znacznie gorzej rozwiązanych to stablinosc w skręcie była znacznie lepsza niz w 626, czy to dlatego ze w 626 jest bardziej miekkie zawieszenie? a moze poprostu nalezałoby wymienic to i owo?

i jesz cze jeden problemos, pod silnikiem mam wypuszczoną taką rurkę, na pierwszy zut oka widac ze nie jest to oryginał, na zapalpnym silniku troche z niej dymi i tyle, wygląda to jak odpowietrzenie silnika lub cos w tym stylu, skąd to sie mogło to wziąc i gdzie powinno byc w oryginale? mam tę rurke wyprowadzoną w zaraz za wahaczem
Początkujący

Od: 23 mar 2007, 09:41

Postprzez Grzyby » 4 cze 2007, 20:55

lucks – prawidłowe nazwanie tematu nie załatwia sprawy.
Takie tematy były w sporej ilości – użyj szukajki bo to skończy w koszu :)
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Redoo » 4 cze 2007, 23:04

lucks napisał(a):dodatkowo jesli mam sie zabierac za zawieszenie to

to!!!najpierw do dobrego diagnosty!na stacje kontroli poj...bo bujac to sobie można :P
lucks napisał(a):skąd to sie mogło to wziąc
---wujo czesio za stodołom to wstawił polski patent <lol>

uwazaj bo Grzyby to niezły czysciciel <lol>
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
Forumowicz

Od: 29 cze 2004, 12:09
Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.

Postprzez marek63hd » 5 cze 2007, 17:20

lucks napisał(a):

i jesz cze jeden problemos, pod silnikiem mam wypuszczoną taką rurkę, na pierwszy zut oka widac ze nie jest to oryginał, na zapalpnym silniku troche z niej dymi i tyle, wygląda to jak odpowietrzenie silnika lub cos w tym stylu, skąd to sie mogło to wziąc i gdzie powinno byc w oryginale? mam tę rurke wyprowadzoną w zaraz za wahaczem

To jest odma.I tak jest w oryginale :)
Redoo ja jeśli czegoś nie wiem to się nie wypowiadam na dany temat :P
m63hd MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE
www.weteran.warszawa.pl
Forumowicz

Od: 2 sty 2006, 17:09