Witam,
ostatnio ogladalem sobie autko od spodu i zauwazylem ciekawa rzecz, mianowicie na katalizatorze spalin jest wytloczona strzalka i jest skierowana w strone silnika, nie wiem czy to ma znaczenie ale tak na logike to raczej powinna wskazywac kierunek wydalania spalin. Czy moglby mi ktos powiedziec jakie ma znaczenie kierunek katalizatora dla przacy silnika?
Dziekuje.
Odwrocony katalizator
Strona 1 z 1
Jarek_Z1 napisał(a):Czy moglby mi ktos powiedziec jakie ma znaczenie kierunek katalizatora dla przacy silnika?
wg mnie zasadnicze – w tym momencie nie pracuje tak jak powinien
wg mnie zasadnicze – w tym momencie nie pracuje tak jak powinien
Przygotowując zdjęcia do katalogu firmowego miałem kiedyś okazję zawitać w fabryce katalizatorów
"AWG POLONEZ" ( http://www.polonez-kat.com.pl/ ).
Przy okazji fotografowania oglądałem najróżniejsze wkłady ceramiczne i metalowe do katalizatorów i powiem ci Grzybuś że z której strony bym nie patrzył i jak bym nie odwrócił wyglądały identycznie
EDIT:
wkłady do katalizatorów

zoom ceramika

zoom metal

Grzyby,
dzieki za odpowiedz, szukam gdzies wiecej info na temat katalizatorow.
XsiX,
ciekawe te zdjecia. Jeden taki wklad rozbilem nawet w poprzednim aucie bo myslalem, ze bedzie lepiej jezdzilo.
Niestety jezdzilo tak samo ale sporo glosniej
krzysioww,
dzieki za uspokojenie ale znasz moze jakies zrodlo gdzie mozna na ten temat poczytac i dowiedziec sie czegos wiecej jak to dziala i czy w ogole ma jakies znaczenie?
dzieki za odpowiedz, szukam gdzies wiecej info na temat katalizatorow.
XsiX,
ciekawe te zdjecia. Jeden taki wklad rozbilem nawet w poprzednim aucie bo myslalem, ze bedzie lepiej jezdzilo.
krzysioww,
dzieki za uspokojenie ale znasz moze jakies zrodlo gdzie mozna na ten temat poczytac i dowiedziec sie czegos wiecej jak to dziala i czy w ogole ma jakies znaczenie?
Pozdrawiam
Mazda 626 2.5V6
Mazda 626 2.5V6
- Od: 24 sty 2007, 08:58
- Auto: JMZGE14F501425018
Strona 1 z 1