maglownica
Strona 1 z 1
przy ruszaniu kiera czy w prawo, czy w lewo slychac stuki, pojechalem do mechanika i ten powiedzial ze to magiel! wiec pytanie czy da sie kupic taka nowa, czy lepiej zregenerowac( jaki koszt?) i czy przez wadliwa maglownice moze sie chrzanic zbieznosc? juz 2razy robilem zbieznosc i po 2 miechach czuc ze znow sie przestawilo i jezdzi samochod jak na lyzwach( zawiecha jest wlasnie po wymianie 2 m-ce temu) prosze o odpowiedzi bo juz mnie krew zalewa
Samo zło!!!
- Od: 21 paź 2006, 15:22
- Auto: mx-6 v6
A masz luz na kierownicy ?
- Od: 31 sty 2006, 15:27
- Auto: Mx6 KL, Mondeo 1.8HE, Ducato 2.8, Eagle Vision 3.5
a to nie lozyska amortyzatorow?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- Od: 19 paź 2005, 19:59
- Auto: Audi A4 B5 2.6 V6
Mam podobne objawy ale luzu na szczęście nie ma. Ktoś mądrzejszy ode mnie powiedział, że jak nie ma luzu mam to olac – stukanie będzie jedynie denerwowac. Na dniach przygotowuję się do wymiany drążków/końcówek/tulei wahaczy, może to złagodzi objawy... Co do zbieżności to nie potrafię Ci odpowiedziec – ja ustawiłem parę miechów temu wraz z geometrią i do dzisiaj jest wzorowo.
- Od: 31 sty 2006, 15:27
- Auto: Mx6 KL, Mondeo 1.8HE, Ducato 2.8, Eagle Vision 3.5
BIGer napisał(a):a to nie lozyska amortyzatorow?
Jeśli są całkowicie wychrzanione, to bankowo będzie się geometria przestawiać. A co za diagnosta ustawia ci zbieżność niesprawdzając przedtym czy nie ma luzów na zawieszeniu
A o uszkodzoanych łożyskach kolumn było wiele razy Poszukaj a napewno znajdziesz, zresztą nawet calkiem niedawno.
Dla ułatwienia dodam, że weź kumpla, niech kręci fajerą, a ty połóż ręke na górnym mocowaniu amora. Jak on bęzie kręcił jeśli masz zwalone łożysko poczujesz strzykanie pod ręką. To tak na szybko.
Dokładnego opisu poszukaj na forum
NIekumam ostatniego posta.
Ja tak mialem i trzeba bylo wymienic lozyska amortyzator (czasem chwilowo pomaga ich przesmarowanie) Koszt nieduzy bo chyba cos kolo 100zl za oryginaly. Jak by ci padla maglownica to chyba jeszcze mam sprawna w garazu.
Ja tak mialem i trzeba bylo wymienic lozyska amortyzator (czasem chwilowo pomaga ich przesmarowanie) Koszt nieduzy bo chyba cos kolo 100zl za oryginaly. Jak by ci padla maglownica to chyba jeszcze mam sprawna w garazu.
Zoom zoom Zoom
Strona 1 z 1