Silentblocki do 626 GE

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Radosław Połeć » 31 sie 2006, 12:08

Witam!

Mam pytanie czy w mojej Madzi (626 GE 93') da sie wymienic silentblocki z tylu ? Jezeli tak, to czy to droga operacja ?
Zaczelo mi walic, a nie lubie jezdzic z bebnem z tylu.
Tak naprawde nie mam pewnosci czy diagnoza jest sluszna, podejrzenie padlo na silentblocki poniewaz ostatnio wymienialem laczniki oraz gumy stabilizatora i nic to nie dalo, a dzwiek da sie slyszec gdy jade po wybojach.

Pozdrawiam
p.s
prosze nie odsylac mnie do przeszukania forum, poniewaz przycisk SZUKAJ nie dziala :)
Czy ciemno czy jasno sunie Mazda przez miasto....
Forumowicz

Od: 7 wrz 2004, 12:13
Auto: bezfurewie

Postprzez es » 31 sie 2006, 12:17

Nie wiem jak to jest w GE, ale w mojej GD z tylu postukuja nieco juz nadszarpniete czasem amortyzatory. Na wytrzasarce sa OK. Nie leje sie z nich, a stukaja. Podobna akcje mialem w 323f. Wymiana amorkow uciszyla tyl. Na dniach bede uciszal w ten sposob 626. Przy najwiekszych checiach ani w jednym ani w drugim aucie nie udalo mi sie dopatrzyc luzow z tylu. Nawet laczniki byly OK.
Forumowicz

Od: 13 sie 2004, 13:17
Auto: 626 2,2 i GV 95, chevy s10 02

Postprzez marek63hd » 31 sie 2006, 12:36

W GE silentblocki w tylnych wachaczach są niewymienne.Ori lub używki. Można trafić w dobrym stanie.Lub ewentualnie warsztat, który w starych wachaczach zrobi nowe silentblocki.Ale z tego co wiem starcza to na krótko.
m63hd MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE
www.weteran.warszawa.pl
Forumowicz

Od: 2 sty 2006, 17:09

Postprzez mayer » 1 wrz 2006, 00:01

w razie co to.... :) zapraszam po uzywki :D miałem je ostatnio w rekach swieżo wymontowane i powiem ze tuleje m-g sa tak dziwne i nietypowe ze nawet nie bardzo widzę możliwość dopasowania jakichs zamienników, natomiast w wahaczu wzdłużnym sa zawulkanizowane na stałe i tu juz w ogóle nie mam mowy o wymianie.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...:))))))
Forumowicz

Od: 3 mar 2005, 16:36
Auto: Mercedes W124 300TD /mazda 626

Postprzez Radosław Połeć » 7 wrz 2006, 19:07

Dzieki za odpowiedz. Bylem ostatnio w sklepie i pytalem o silentblocki do GE, gosc otworzyl katalog i znalazl jakies gumy, ktore mozna dokupic.
Skoro sa czesci to moze jakos da sie to dopasowac, no chyba ze gosc w sklepie wciskal mi kit.
Moze u mnie, tak jak pisze ES problem lezy w amorkach ?
Kolego ES wypowiedz sie czy uciszyles 626.
Pozdrawiam
/Radek
Czy ciemno czy jasno sunie Mazda przez miasto....
Forumowicz

Od: 7 wrz 2004, 12:13
Auto: bezfurewie