Jak podnieść wysokość auta ?
Strona 1 z 1
Witam.Mam nietypowy problem z moja Madzia 626 Comprex. Mam niskie zawieszenie ( przynajmniej tak mi sie wydaje ),problem polega na tym ze probowalem je podniesc i nie wychodzi
Wszystkie czesci oryginale i nic najwyzej 1 cm wiecej mechanik juz nie wie co zrobic. Jedynie moge rozmiar felg zmienic mam 14". Wiecie moze cos o podobnych przypadkach albo jak im zaradzic??Chcialem podniesc samochod bo w okresie zimowym nie bede mogł nim jezdzic.Pozdrawiam i z góry wielkie dzieki za porady.
- Od: 14 lip 2006, 00:53
załóż wyzszy profil opon – przykladowo: jezeli masz 185/65/14 to zamień na 185/70/14 – auto podniesie sie troszeczkę a opony nie powinny obcierac o nadkola przy obciazeniu
Pozdrawiam
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
- Od: 27 lip 2005, 21:20
Zgadza się, ja się nieźle namęczyłem w zeszłą zimę.Jak troche posypie to nie ma co wyjeżdżać bo od razu się zawieszasz do tego nie masz co marzyć żę ktoś cię wypchnie bo przednie koła są w powietrzu.Trzeba usunąć cały śnieg spod podwozia aby cokolwiek zrobić.
Zaraz na wiosne kupiłem zestaw zimówek 195/65/15 ( wcześniej 185/65/14 ) i myśle, że bedzie dużo lepiej.
Przy tym założeniu teoretycznie średnica koła powiększy sie o ok 7mm a auto podniesie się 3.5 mm -czyli nic
Zaraz na wiosne kupiłem zestaw zimówek 195/65/15 ( wcześniej 185/65/14 ) i myśle, że bedzie dużo lepiej.
Marcin L napisał(a):załóż wyzszy profil opon – przykladowo: jezeli masz 185/65/14 to zamień na 185/70/14...
Przy tym założeniu teoretycznie średnica koła powiększy sie o ok 7mm a auto podniesie się 3.5 mm -czyli nic
- Od: 1 lis 2005, 13:02
- Auto: Xedos 6 KF '94 / B 1600 '83 / Vivaro 1,9DI '03 / Fazer1 '11 /
Strona 1 z 1