Średnica wydechu i wymiary katalizatora.
No kurde ciekawe jak wycieli i wspawali od strony podłogi ten nowy bez rozkrecania połaczeń z uszczelkami
Koles jeden mi cos takiego proponowal ale jakos nie przekonal mnie. Ja z tym juz jezdze chyba ze 4 miesiace

Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

No, pewnie tak... wiec spoko mozna to zrobic bez sciagania uszczelek??
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Przewód nie ma wpływu na poziom hałasu w samochodzie, z wyjatkiem ze zrobi to partacz i bedzie przedmuch. Wymieniajac lacznik elastyczny to 30 minujt roboty. Nalezy wykrecic kolektor od silnika, pozniej laćzenie przed pierwszym tłumikiem i pospawac i wszystko gotowe. W warsztatach wiedza co maja robic, malo kto ma w domu mig-maga. U mnie w miescie ceny wachaja sie od 140 do 300, zalezy od pazernosci wlasciciela zakladu.
- Od: 25 mar 2005, 10:29
- Auto: 626 GE 2.0 16Vsedan
Ja mam mig maga w garazu i bym sobie sam zrobil tylko ciekawe jak sie z tym poloze pod samochod bez podnosnika. Chociaz bylbym sklonny sprobowac... tylko czy tam dojdę tą fajką?

qlesh napisał(a):jak sie z tym poloze pod samochod bez podnosnika. Chociaz bylbym sklonny sprobowac... tylko czy tam dojdę tą fajką?
Najpierw odkręć od silnika( z gory, tzn. otworz maske i odkrec z gory), wypnij sonde lambda, wykrec drugi tlumik, wytnij stary łącznik, przyspawaj drugi i przykrec z powrotem i po klopocie.
- Od: 25 mar 2005, 10:29
- Auto: 626 GE 2.0 16Vsedan
No ale jak odkrece to bede musial montowac nowe uszczelki w tym miejscu gdzie odkrece, poza tym pewnie pourywam śruby bo są zapieczone. Ktos tu pisał ze da sie to wyciac i wspawac bez odkrecania niczego.

qlesh napisał(a):Ktos tu pisał ze da sie to wyciac i wspawac bez odkrecania niczego
Przy użyciu palnika gazowego

qlesh napisał(a):Ja mam mig maga w garazu i bym sobie sam zrobil
Lepiej nie podchodz z tym sprzętem do samochodu bo może sie zdażyć że więcej nim już nie pojeździsz.
Bez problemu mogą sie spalić żarówki a nie mówiąc juz o elektronice.
emmarek napisał(a):qlesh napisał:
Ja mam mig maga w garazu i bym sobie sam zrobil
Lepiej nie podchodz z tym sprzętem do samochodu bo może sie zdażyć że więcej nim już nie pojeździsz.
Bez problemu mogą sie spalić żarówki a nie mówiąc juz o elektronice.
Bez przesady.
Wystarczy zdjąć klemę z baterii.
U mnie parę razy w ten sposób spawano wydech (z reguły gdzieś "w trasie"i nic się nie stało.
w poprzednim samochodzie przy spawanu nadwozia wypaliło mi wszystkie żarówki tylnych lamp i też miałem wyjęty akumulator
Ale tam z elektroniki to tylko moduł zapłonowy był
ale tylko raz mi sie to zdażyło na jakieś 10 razy
Ja bym się nie odważył spawać elektrycznie xedosa. Bo nie ma potrzeby

ale tylko raz mi sie to zdażyło na jakieś 10 razy

Ja bym się nie odważył spawać elektrycznie xedosa. Bo nie ma potrzeby

MARRUD napisał(a):Czy ktoś się orientuje jaki jest rozmiar takiego łącznika do KL-a ?
Dla zainteresowanych – długość łącznika w KL-u 27 cm, średnica 5,5 cm
U mnie okazał się być dobry, tylko katalizator powiedział dość.
Sprzedam różne części do mx-6
- Od: 23 sie 2005, 08:49
- Auto: Q50 3,0 TT, było 3 BL 2,3 MPS, mx6,626, 6 GH 2,5
Mam nieszczelnosc w przedniej części tzn. przed katalizatorem. Dokładnie jeszcze nie wsłuchiwałem się na kanale ale wszystko wskazuje na okolice łącznika. Chciałbym kupić zamiennik w katalogu Bosala nr. 737-201 . Czy w czesci tej mieści się też łącznik elastyczny?Czy to jest element gotowy TYLKO do przykrecenia?
- Od: 8 maja 2006, 17:12
- Auto: Niedługo Mazda GH 2.2 :–)
wojtek75 napisał(a):Mam nieszczelnosc w przedniej części tzn. przed katalizatorem. Dokładnie jeszcze nie wsłuchiwałem się na kanale ale wszystko wskazuje na okolice łącznika. Chciałbym kupić zamiennik w katalogu Bosala nr. 737-201 . Czy w czesci tej mieści się też łącznik elastyczny?Czy to jest element gotowy TYLKO do przykrecenia?
tak jest to gotowy "modulik" do przykrecenia
tylko jest dosyc drogi – bosala okolo 500zl
do tego beda ci jeszcze potrzebne 2 podkladni + jedna trojkatna druga jajowata
pojemność silnika (cm^2)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)