Witam,
Chcialem zmienic dzis klocuszki tylne, kupilem Kashiyame JC23007 i niestety zaliczylem zonka.
Docisnalem cylinderek (tloczek) na maksa, zalozylem klocki i okazalo sie, ze sa za grube, tym samym nie moglem zlozyc zacisku.
Pytania:
1. Czy sprzedali mi dobre klocki ? ksztalt jest ok, ale grubosc nie ta ?
2. Czy polozenie cylinderka mozna jakos regulowac ? tak bym mogl go bardziej wcisnac do srodka.
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Klocki tyl nie pasuja do zacisku – 626 GE
Strona 1 z 1
Czy ciemno czy jasno sunie Mazda przez miasto....
- Od: 7 wrz 2004, 12:13
- Auto: bezfurewie
na to nie wpadlem
to co on ma gwint ?
jutro bede wkrecal
Pzdr
jutro bede wkrecal
Pzdr
witajcie
pozwolę sobie się przykleić, bo miałem – mam podobny problem w mojej 323 tyle, że z przodu, no i tam nie ma czym pokręcić.
Z jednej strony klocki wlazły bez problemu, a przy drugiej tarczy wewnętrzny klocek wchodzi, a drugi za cholerę – brakuje dobre 2 mm. Nawet się wku... i rozkręciłem zacisk, wsadziłem oba klocki, ale dupa blada – nie da się go z powrotem skręcić, bo tarcza jest przez nie trzymana jak w imadle.
Może mi to ktoś wyjaśnić
Koniec końców mam teraz jeden klocek nowy i jeden stary
pozwolę sobie się przykleić, bo miałem – mam podobny problem w mojej 323 tyle, że z przodu, no i tam nie ma czym pokręcić.
Z jednej strony klocki wlazły bez problemu, a przy drugiej tarczy wewnętrzny klocek wchodzi, a drugi za cholerę – brakuje dobre 2 mm. Nawet się wku... i rozkręciłem zacisk, wsadziłem oba klocki, ale dupa blada – nie da się go z powrotem skręcić, bo tarcza jest przez nie trzymana jak w imadle.
Może mi to ktoś wyjaśnić
Koniec końców mam teraz jeden klocek nowy i jeden stary

Radosław Połeć napisał(a):Czy sprzedali mi dobre klocki ? ksztalt jest ok, ale grubosc nie ta ?
Ja w swojej miałem problem tego typu iż po zakupie klocków i założeniu ich nie dało się autem ruszyć bo klocki trzymały jak głupie ... po ok 20min. namysłu zorientowałem się co jest i na klockach przynitowana jest blaszka i to wlaśnie łby tych nitów robiły całe zamieszanie, po zeszlifowaniu ich załozyłem i jestem w stanie się zatrzymać bez większych problemów.
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
tomekrvf napisał(a):Prościej wykręcić śrubę z tyłu zacisku i wkręcić tłoczek ampulem
No nie wiem czy prosciej mówisz o dwóch czynnościach a ja o jednej.

Czy to możliwe że w Xedosie nie ma śróbki z tyłu do regulacji recznego? Nie znalazłem takowej u siebie ani nie było miejsca na klucz ampulowy. tak jak piszesz.
Ja tak jak pisałem wkręciłem tylko tłoczek złożyłem wszystko przycisnołem kilka razy chamulec i ręczny był dobry bez naciągania.
Postapilem jak mowil emmarek, wszystko poszlo ok. Kloki wymienione, troche teraz reczny sie poluzowal, ale to kwestia regulacji.
P.S
Cala operacja przeciagnela sie w czasie bo zgubilem klucz zabezpieczajacy kolo
.
Ale na szczescie wszystko juz za mna, a klocuszki hamuja jak zloto
Dzieki za pomoc
Pozdro
P.S
Cala operacja przeciagnela sie w czasie bo zgubilem klucz zabezpieczajacy kolo

Ale na szczescie wszystko juz za mna, a klocuszki hamuja jak zloto
Dzieki za pomoc
Pozdro
Strona 1 z 1