Stuki w zawieszeniu Mazda 626 ge 2.0. benzyna
Strona 1 z 1
Witam wszystkich. Madzia mi zaczęła stukać przy przejazdach przez nierówność (kostka brukowa), jak i przy gwałtownym dodawaniu gazu na każdym biegu. Zaznaczę iż przy temperaturze około zera stuki ustępują. Wymienione są wahacze na nowe (carspeed) łączniki stabilizatora, gum stabilizatora, amorki (kayaba bez nowych poduszek, oraz łożysk). Półoś długa (prawa) nowy zamiennik +przegub wewnętrzny. Na półosiach nie ma luzów. Pooglądałem poduchy silnika na aucie. Dwie z nich są podejrzane (szpara, pęknięcia zaznaczone czerwonym kółkiem; Prawa przy rozrządzie luz między gumą, a obudowa metalową tej poduszki (luz na środkowy palec z dwóch stron zdjęcie poglądowe) nie wiem czy tak ma być? A druga poducha jest nadpęknięta i znajduje się przy chłodnicy? Czy one mogą dawać taki luz? Przy grodzi nie mam jak sprawdzić, muszę ją wyjąć ale dopiero w sobotę
A czy mogą to być łożyska amorków? Ma ktoś jakiś pomysł?
Ostatnio edytowano 5 kwi 2014, 23:40 przez Koniol & Pati, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 12 mar 2008, 21:34
- Auto: mazda 626 2.0 16v GE
Ciekawa rada. Pewnie spróbuje. 
Sylikon jest za miękki, ale klej do szyb nadaje się idealnie
Jak dobrze się zaleje poduszki to może być dość trwały taki zabieg.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Witam ponownie. Dziś zauważyłem iż stuki dochodzą prawdopodobnie z lewej strony z okolic amorka. Dodatkowo jak nawróciłem na 3 razy to stuki ustąpiły. Przy kręceniu kierownicą na postoju słychać czasami jakby coś przeskakiwało "tr tr tr"
Ostatnio edytowano 6 kwi 2014, 22:01 przez Koniol & Pati, łącznie edytowano 1 raz
A co do drugiego zdjęcia. Czy luz zaznaczony w kółku (szpara) powinien w ogóle występować? Czy całość powinna być zalana gumą?
Strona 1 z 1