Coś nie tak (przerywa na zakrętach)

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez malinowatruskafka » 6 paź 2013, 12:58

:) Witam ! Jestem tu nowa mam problem z moją mazduchą

Dokładnie miesiąc temu jadąc do domku nagle zaczęła sie dławić po czym zgasła i nie odpalała . Myślałam że to paliwo ale nie. W końcu po 20 próbach odpaliła ale gdy dodałam gazu zgasła . Więc hol i do mechanika . Mechanik trzymał ją tydzień wymyślił że to pompka i założył mi pompkę juz niestety nie oryginalną ale dalej nie odpalała . Zabrałam ją do innego mechanika, który od razu powiedział że to apara zapłonowy . Nie kupowałam nowego tylko dałam do regeneracji mój no i mazda odpaliła . Wszystko było pięknie dopóki nie zrobiło się mniej paliwa w baku i na zakręcie przy dodaniu gazu zaczęła mi szarpać ..
Myślałam że jest to jednorazowe ale zdarza się to coraz nawet jak żyd jeszcze się nie świeci ale na zakręcie paliwo odpływa ona zaczyna szarpać i się dusić gdy auto wjeżdża już na równą drogę to jedzie normalnie jak jechała

Pytanie : Co może jej dolegać ???

Mazda 626 1.8 DOHC 90 km rok produkcji : 1994

Proszę o pomoc
malinowatruskafka

Postprzez pawelc » 6 paź 2013, 15:10

Jeżeli była wymieniana pompa to właśnie jej bym się przyjrzał bo pewnie źle włożona ,albo jako że nie oryginalna nie sięga dna baku
Forumowicz

Od: 26 sie 2005, 07:39
Auto: RX8 z z32se

Postprzez lukasz.2387 » 6 paź 2013, 15:32

Dokładnie.
Albo woda w baku... O tej porze roku trzeba pilnować większego stanu paliwa w baku.

Witam panowie po dłuugiej przerwie. :P
lukasz.2387

Postprzez malinowatruskafka » 6 paź 2013, 20:12

pawelc napisał(a):Jeżeli była wymieniana pompa to właśnie jej bym się przyjrzał bo pewnie źle włożona ,albo jako że nie oryginalna nie sięga dna baku

Ta oryginalna miała duże sitko a ta mała ma malutkie . Czy to może być powód ?
malinowatruskafka

Postprzez lukasz.2387 » 6 paź 2013, 20:29

Nie, jeśli masz w "miarę" czysty zbiornik.
Tak czy siak bez ponownego sprawdzenia pompki i/lub samego baku pewnie się nie obejdzie.
lukasz.2387

Postprzez y » 8 paź 2013, 22:53

Mam to samo, po wymianie pompy paliwa (auto zgasło jak w opisywanym przypadku i odpalało tylko na chwile po ostudzeniu), jak jest paliwa trochę przed żydem, to przerywa, lecz tylko na zakręcie w prawo. Niestety nie wiem jaka pompa została założona, teraz zwyczajnie jeżdżę z ćwiartką i więcej paliwa w baku :)
Obrazek 270k wspólnie przejechanych kilometrów...
Forumowicz

Od: 18 mar 2007, 22:44
Auto: MX-6 FS

Postprzez Danielo » 8 paź 2013, 23:04

Moja 323 kiedyś gasła na zakrętach ale nie pamiętam w którą stronę, oczywiście na skrzyżowaniach bo w biegu było chyba O.K.
Po odwiedzeniu mojego mechanika i wysłuchaniu że nie ma czasu nie wie kiedy będzie miał i całej reszty(wiadomo, dużo szukania a kasa marna..) postanowiłem szukać sam. Okazało się że smok pompki był kompletnie zawalony, a niedługo przed tym dolałem paliwa z bańki. Podejrzewam że coś tym paliwem namieszałem, wymiana benzyny plus czyszczenie całej pompki i kilka lat spokoju.
PRAWDZIWA JAZDA,TO MUSI BYć MAZDA!!!
Forumowicz

Od: 19 sty 2007, 13:57
Auto: mazda323 1.6 16v BG
Mazda 6 2.0 16V GY 2005R

Postprzez noxes » 9 paź 2013, 22:08

Polecam zalać sobie pół zbiornika paliwa i powinno być ok.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Forumowicz

Od: 19 gru 2009, 22:23
Auto: AUDI A4 B6 1.8T

PostTen post został usunięty przez noxes 19 paź 2013, 20:03.
Powód: OT