Witam panowie,
pierwszy post i niestety dosyć głupie pytanie z typu co ten noob tu robi – mam nadzieje iż wybaczycie:
tak się składa iż czeka mię wymiana amortyzatorów tylnych (z tymi kielichami).
Zamówiłem z sklepu (alledrogo) dwie sztuki, i co ciekawe wygląda mi na to iż przysłali dwie sztuki lewe.
Przyznaje zgłupiałem, sprzedawca popełnił tak prosty błąd ? Czy możne w przypadku tylnych amortyzatorów nie ma znaczenia czy kielich jest lewy czy prawy? tzn czy amor z kielichem oznaczony jak L wejdzie na strone P ?
Nie bardzo mogę zobaczyć na swoim aucie gdyż fizycznie jest jeszcze daleko (kolekcjonuje części by szybko zrobić gdy wózek do mnie dotrze).
Jeżeli ktoś kto zna tylne zawieszenie, może napisać czy amortyzatory tylne pasują dowolnie czy są dzielone na strony L/P?
Będę wdzięczny
mazda 626 / Amortyzatory tylne / lewa-prawa srona (zamienny stronami ?)
Strona 1 z 1
kolego szczerze mowiac to nie wiem czy jest podział lewy/prawy.... z przodu jest napewno ze wzgledu na uchwyt na przewód od hamulca....
a z tyłu obstawiałbym ze nia ma znaczenia ale nie chce wprowadzac w bład
niech inni sie wypowiedza........
a z tyłu obstawiałbym ze nia ma znaczenia ale nie chce wprowadzac w bład
niech inni sie wypowiedza........
Johny;)
- Od: 14 mar 2010, 13:07
- Auto: Mazda 626GE 1994r. poj. 2.0
Zaufaj Noxesowi.
jakby co, to moje gadu – 12586745
- Od: 22 cze 2010, 11:47
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16V FS 1993r.
góry jeszcze nie odkręcałem, ale jak robiłem tylne zaciski to te amory mi się wydawały takie same. Najlepiej rozebrać i sprawdzić, albo pójść do sklepu i niech sprawdzą w katalogu
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Strona 1 z 1