Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zawieszenie przód i tył 626 GE – problemy, pytania, koszty.
Witam, chciałbym się dowiedzieć jaki może być koszt wymiany większości elementów zawieszenia w Mazdzie 626 GE 1.8 (105 km) z 1997 roku z przodu i z tyłu. Ponieważ dość mocno już mam wytłuczone, a nie wiem kiedy poprzedni właściciel coś wymieniał. Znajomy mechanik mówił, że raczej amortyzatory są dobre, ale łączniki stabilizatorów i tuleje są do wymiany, okaże się po wizycie na stacji diagnostycznej co dokładnie jest do wymiany. Oprócz tego to jeden przegub jest do wymiany. Chciałbym jeśli to możliwe wiedzieć ile to może kosztować zarówno na oryginalnych częściach jak i w miarę dobrych zamiennikach oczywiście nie z JC
.
- Od: 19 sty 2008, 13:07
- Auto: Mazda 626 LX (1997) 1.8 + Gaz
zaglądnij na www.carspeed.pl i zadaj pytanko 
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
Czy mogliby[cie poda jakie[ firmy, które oferuj w miar dobre zamienniki w zawieszeniu z waszego do[wiadczenia? Bo na oryginalne to mnie za bardzo nie sta chyba, |e niektóre cz[ci zawieszenia musz by koniecznie oryginalne. Przepraszam, ale jestem laikiem je[li chodzi o te sprawy. Do wy|ej wymienionego przez forumowicza sklepu napisze jutro 
- Od: 19 sty 2008, 13:07
- Auto: Mazda 626 LX (1997) 1.8 + Gaz
Spokojnie czekaj. Mi przysłali swietną rozpiskę z cenami tulei NOK i oryginałów Mazdy. Kupiłem NOK-i i okazało się to doskonałym wyborem. Wykonanie rewelacyjne i pasowały jak ulał.Maxx 81 napisał(a):Jakoś nie odpowiadają z carspeed.plWysłałem z samego rana e-mail i żadnej odpowiedzi zobaczymy później..
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
a czy ktoś moze rozpisać jak mniej wiecej rozklada się zawieszenie z tyłu? ile jest tulejek, ewentualnie co moze pukać, stukać tam? i czy wymiana jest trudna? czy przy odrobinie wprawy mozna to zrobic samemu, czy juz jednak jest potrzeba warsztatu?
- Od: 15 sie 2009, 05:16
- Auto: 626 GE 1.8 96'
lukkas_kg napisał(a):a czy ktoś moze rozpisać jak mniej wiecej rozklada się zawieszenie z tyłu? ile jest tulejek, ewentualnie co moze pukać, stukać tam? i czy wymiana jest trudna? czy przy odrobinie wprawy mozna to zrobic samemu, czy juz jednak jest potrzeba warsztatu?
http://www.mazdaspeeddevelopment.com/pd ... 397_cg.pdf
takiej rozpiski długo szukałem dzięki kolego za link
przy okazji mam pytanko jakie amortyzatory polecicie do opuszczonych sprężyn
na regulowane mnie nie stać a amorków z krótszym skokiem nie mogę nigdzie znaleźć
więc jakie amorki założyć by za bardzo nie tłukło
jakieś dobre i w przystępnej cenie co polecacie
przy okazji mam pytanko jakie amortyzatory polecicie do opuszczonych sprężyn
na regulowane mnie nie stać a amorków z krótszym skokiem nie mogę nigdzie znaleźć
więc jakie amorki założyć by za bardzo nie tłukło
jakieś dobre i w przystępnej cenie co polecacie
Kera
wielka prośba do kolegów potrzebuję do wgladu rozpiskę rysunek tylnego zawieszenia w GE link zapoadny przez kolegę Speed jakos u mnie nie chce działać jakby co to proszę nowy link lub wiadomość na priv ( coś mi dziś strzeliło urwało się z tyłu i nie wiem dokładnie o co mam pytać w sklepie więc sprawa pilna
Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin
ostatnio robiłem:
amory: KYB gazowe licz 250zł /szt – jak dostaniesz taniej to się ciesz
mocowania amortyzatorów przód i tył, łożyska amortyzatorów przód (80zł/szt), przednie łożyska, łączniki stabilizatorów (35zł/szt.), wszystkie gumy (część na poliuretany zamieniałem-200zł), hamulce tył – na te części wydałem jakieś 600zł (cena bez poliuretanów) plus robocizna drugie tyle, więc z amorkami w 2k się zamkniesz spokojnie, licz większy budżet, jak zostanie to będziesz miał na wosk do auta lub na piwo
Żeby zaoszczędzić na robociźnie to przy robieniu amorka zrób wszystko co się da – mechanicy liczą głównie za zdjęcie kolumny, żebyś nie wymieniał amorka w jednym dniu a za trzy dni wymieniał mocowania do niego bo podwójnie zapłacisz, zbierz części i zrób wszystko na raz, mi całość w 4h zrobili.
amory: KYB gazowe licz 250zł /szt – jak dostaniesz taniej to się ciesz
mocowania amortyzatorów przód i tył, łożyska amortyzatorów przód (80zł/szt), przednie łożyska, łączniki stabilizatorów (35zł/szt.), wszystkie gumy (część na poliuretany zamieniałem-200zł), hamulce tył – na te części wydałem jakieś 600zł (cena bez poliuretanów) plus robocizna drugie tyle, więc z amorkami w 2k się zamkniesz spokojnie, licz większy budżet, jak zostanie to będziesz miał na wosk do auta lub na piwo
Żeby zaoszczędzić na robociźnie to przy robieniu amorka zrób wszystko co się da – mechanicy liczą głównie za zdjęcie kolumny, żebyś nie wymieniał amorka w jednym dniu a za trzy dni wymieniał mocowania do niego bo podwójnie zapłacisz, zbierz części i zrób wszystko na raz, mi całość w 4h zrobili.
zawieszenie niestety muszę odłożyć urwał mi się wahacz wleczony założyłem używkę
;–(
a teraz gorsza część wiadomości zdech mi comprex łożyska w tym nitro z dnia na dzień rozwyły się jak wilki teraz muszę się zastanowić czy do 15 letniego auta o wartości góra 5000 zł dołożyć właśnie pewnie z 3500 zł zawieszenie i comprex ?
;–(
a teraz gorsza część wiadomości zdech mi comprex łożyska w tym nitro z dnia na dzień rozwyły się jak wilki teraz muszę się zastanowić czy do 15 letniego auta o wartości góra 5000 zł dołożyć właśnie pewnie z 3500 zł zawieszenie i comprex ?
Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin