Stuka w tylnym zawieszeniu (626 GE FS)
Strona 1 z 1
Witam posiadam Mazde 95/2,0 jestem z niej zadowolony i to bardzo, mam takie pytanko cos mi bardzo stuka w tylnym zawieszeniu podczas skrecenia co to moze byc nie mam pojecia co mam do wymiany a nie długo przeglad ! Pozdrawiam 
- Od: 18 kwi 2010, 20:17
Hałasuje przy skreceniu w prawa strone , hałas jest jakis taki tukot
Morzesz mieć luzy na stabilizatorach... ja tak miałem i mi pukało ale nie wiem jaki to dźwięk u Ciebie jest więc nie wiem jak CI pomóc... Bo jak buczy przy skręcaniu ro równiedobrze możesz mieć łożysko przy kole wyjechane trudno mi jest określić co to może być... Z tyłu masz tarcze może poluzowały się szczęki od hamulcy wiele rzeczy może to być...
- Od: 13 lis 2009, 17:25
- Auto: 626 2,0 TD Comprex
dzisiaj byłem na kanale i koles mi powiedział ze prawdopodobnie tulejki mam do wymiany, patrzył ale nie łozyska
no to jeśli gumy z tyłu są wybite to przerypana sprawa, bo wymiana ich jest nieopłacalna ze względu na słaba jakość zamienników, a org całe wahacze trochę kosztują
łączniki stabilizatora robią straszny hałas kiedy są wybite, cena ok 40 zł za sztukę
u mnie z tyłu puka w kole luzny klocek hamulcowy, ale dzięki koledze Wojtek79 mam nadzieje, ze problem ustanie
łączniki stabilizatora robią straszny hałas kiedy są wybite, cena ok 40 zł za sztukę
u mnie z tyłu puka w kole luzny klocek hamulcowy, ale dzięki koledze Wojtek79 mam nadzieje, ze problem ustanie
- Od: 15 sie 2009, 05:16
- Auto: 626 GE 1.8 96'
dzieki ale nie stety nie posiadam tyle pieniedzy zeby kupic nowy orginalny wahacz bede musiał zainwestowac w zamiennik hmmm znowu robota w weekend wymieniałem z przodu wahacze
)
3 sztuki wahaczy tylnych na stronę (wzdłużny, poprzeczny przedni i poprzeczny [jaki?]) w sumie wydatek około 300 zł na jedną stronę.
odkręć łącznik stabilizatora i sprawdź czy nie ma luzów, bo one też potrafią hałasować. No i guma na drążku stabilizatora może być bardzo wybita, albo... górne mocowanie amorka.
odkręć łącznik stabilizatora i sprawdź czy nie ma luzów, bo one też potrafią hałasować. No i guma na drążku stabilizatora może być bardzo wybita, albo... górne mocowanie amorka.
no jak byłem na szarpakach to koles mi pokazywal ze akies gomowe tulejki mam do wymiany wiec mysle ze jakos sie zamkne w 200 zł
Strona 1 z 1