Problem ze sprzęgłem i biegami (626 GE)
Strona 1 z 1
koledzy jakis czas jezdzilem z malo iloscia plynu hamulcowego swiecila mi sie kontrolka od hamulca recznego a ja myslalem ze tszeba zmienic klocki zabralem sie za klocki i okazalo sie ze sa w nie zlym stanie i dopiero zauwarzylem ze jest bardzo malo pynu po dolaniu z czasem zauwazylem pusty stukot przy zmianie bieguw jak puszczam sprzeglo ciezko mi pracuje skrzynia i mam krutkie sprzeglo czy wiecie czemu tak sie dzieje i co moglo sie stac pozdrawiam i prosze o pomoc
- Od: 14 mar 2010, 13:43
Jedna osoba pompuje pedałem sprzęgła powiedzmy 5 razy i przy ostatnim podpompowaniu wciska i trzyma pedał w podłodze a druga osoba pod maską popuszcza odpowietrznik na wysprzęgniku , po czym od razu zakręca i kolega z kabiny powtarza procedurę pompowania. I robisz tak aż z odpowietrznika pójdzie czysty płyn bez pęcherzyków powietrza . Aha zapomniałem dodać że na grzybek odpowietrznika nakładamy wężyk igielitowy i odprowadzamy wypompowany płyn do słoiczka
Powodzenia, ale jak nie masz pojęcia o odpowietrzaniu to możesz nie podołać, albo nie dokładnie to odpowietrzyć 

a gdzie dokladnie znajduje sie odpowietrznik na wysprzegniku??
Zyj tak by po twojej smierci wszyscy sie nudzili...
- Od: 6 gru 2009, 13:59
- Auto: Mazda 626 CRONOS 2.0 16v 93r
Odpowietrznik zauważysz przy przewodzie sprzegła mniejwiecej pod aparatem zapłonowym jest taka kalamitka jak przy hamulcach.
- Od: 8 lut 2010, 17:21
aha podziekowal
Zyj tak by po twojej smierci wszyscy sie nudzili...
- Od: 6 gru 2009, 13:59
- Auto: Mazda 626 CRONOS 2.0 16v 93r
Strona 1 z 1