Kompatybilnoś przekładni kierowniczych (626 GE)
Strona 1 z 1
Witam. Skończyła mi się przekładnia kierownicza, mam do kupienia inna i zagwozdkę. Czy do mojej Magdy 626 92r. V6 2.5 będą pasowały wszystkie przekładnie z tego modelu. tj roczników 92-97 i wszystkich pojemności? Pozdro.
Ostatnio edytowano 2 mar 2006, 11:25 przez sarsaparilla, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 3 lut 2006, 20:57
sarsaparilla napisał(a):Witam. Skończyła mi się przekładnia kierownicza, mam do kupienia inna i zagwozdkę. Czy do mojej Magdy 626 92r. V6 2.5 będą pasowały wszystkie przekładnie z tego modelu. tj roczników 92-97 i wszystkich pojemności? Pozdro.
Nie beda do konca pasowaly z wersji A-Spec do J-Spec i odwrotnie. Roznica jednak sprowadza sie do koniecznosci przelozenia kompletu z mocowaniem.
the right man in the wrong place...
Ile przeciętnie wytrzymują fabryczne przekładnie kierownicze w 626 2.5 V6 (92-97)
Czy w razie utraty swoich właściwości trzeba wymieniać całą, kompletną przekładnie czy tylko jakieś elementy gumowe? Pytam o taką ze wspomaganiem
W jakim momencie przekładnia kwalifikuje się do wymiany? Gdy ubywa płynu od wspomagania ze zbiorniczka?
Czy w razie utraty swoich właściwości trzeba wymieniać całą, kompletną przekładnie czy tylko jakieś elementy gumowe? Pytam o taką ze wspomaganiem
W jakim momencie przekładnia kwalifikuje się do wymiany? Gdy ubywa płynu od wspomagania ze zbiorniczka?
Mundek napisał(a):Ile przeciętnie wytrzymują fabryczne przekładnie kierownicze w 626 2.5 V6 (92-97)
całe życie jeśli wszystko gra
Mundek napisał(a):Czy w razie utraty swoich właściwości trzeba wymieniać całą, kompletną przekładnie czy tylko jakieś elementy gumowe
Składa się z wielu elementów i zależy co padnie, w większości przypadków wymieniamy sam uszkodzony element, te "niewymienialne" psują się bardzo rzadko.
Mundek napisał(a):Pytam o taką ze wspomaganiem
Innych nie było w GE
Mundek napisał(a):Gdy ubywa płynu od wspomagania ze zbiorniczka?
Znaleźć przeciek i uszczelnić

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Ok. Gdzie w Warszawie lub Białymstoku – oprócz zakładu w Jurowcach/Wasilkowie można dokonać PROFESJONALNEJ regeneracji przekładni kierowniczej w 626 GE KL? Chodzi mi o taki zakład, z usług którego już Mazdowicze skorzystali i mogą polecić z czystym sumieniem 
Strona 1 z 1