witam
czy zużyty płyn hamulcowy (ciemny a wręcz czarny smolisty) może spowodować że sprzęgło mięknie i zanika a po podpompowaniu znowu działa?
taki kolor płyny wyleciał podczas odpowietrzania?
Zużyty płyn a sprzegło (626 GE)
Strona 1 z 1
A skąd tam się wziął smolisty płyn skoro jest to ten sam co do hamulców? ,powinien tak samo wyglądać jak w zbiorniczku ,jeżeli odpowietrzanie nie pomaga to albo wysprzęglik albo pompka sprzęgła do wymiany , jakby co mam obydwie części 
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
U mnie kiedys bylo tylko ze chamulca pedal tak wariowal i zasyfilo plyn,okazalo sie ze w pompie porozpuszczalo gumowe symeringi ,nie wiadomo czemu i popma byla do wymiany z plynem.Moze u ciebie tak sie zrobilo tyle ze z ta od sprzegla .Sprubuj zmienic plyn i zobacz co to da
- Od: 5 gru 2009, 15:11
powtarzam sie ale cóż
a tak poza tym szukajka dobra rzecz
czupan napisał(a):arek19 napisał(a):Witam -u mojej 626 też dzieje się coś ze sprzęgłem;czyli tak--pierwszy rozruch,jazda i jest ok,ale jak pojeżdżę po mieście tak z dwie godziny to sprzęgło łapie coraz niżej tuż przy samej podłodze.Podejrzewam że to może być zużycie płynu hamulcowego w wysprzęgniku lub sam wysprzęgnik.Płynu nie ubywa.Wydaje mi się że ten płyn po prostu przy dłuższej jeżdzie nagrzewa się i traci parametry.Postaram się pierw wymienić płyn i zobaczymy.
ja miałem to samo tylko radziłem sobie podpompowując ale tak nie da się jeździc a przyczyna syf w układzie. Wymieniłem pompkę sprzęgła( 45 pln) i gumki w wysprzęgliku (12pln )oraz płyn 2h roboty z![]()
a to jak wyglądał płyn
a tak poza tym szukajka dobra rzecz
- Od: 25 kwi 2008, 07:34
- Auto: 626 1,8i '94 DOHC + LPG
Strona 1 z 1